INNEBANDY: Stark seger i Varberg – tre poäng till Craftstadens damer

INNEBANDY

Damer Allsvenskan Södra

Warberg IBF- Craftstadens IBK 4-6 (2-2, 0-1, 2-3)

Mål CIBK: Antonia Jonsson 2, Linnéa Eos, Elna Olsson, Elin Petersson, Thilda Similä

VARBERG/OSKARSHAMN

Tabelltrean Warberg slåss för en topp-två-placering, men Craftstaden åkte till västkusten, vann med 6-4 (2-2, 1-0, 3-2) och plockade hem en skön trepoängare.

Craftstaden fick en flygande start på bortamatchen mot tabelltrean Warberg. Det tog 22 sekunder innan Linnéa Eos gav gästerna ledningen och endast fjorton sekunder senare ökade Elna Olsson på till 2-0 för Craftstaden.

Warberg hämtade sig dock rätt snabbt och fick in en reducering bara minuten senare. Innan perioden var slut hade hemmalaget också kvitterat till 2-2.

Den andra perioden såg ut att sluta mållös, men med mindre än minuten kvar satte Antonia Jonsson 3-2 till Craftstaden, assisterad av Elna Olsson.

Ett mål som på sportspråk går under kategorin ”psykologiskt viktigt” och satte gästerna i förarsätet inför slutperioden.

Om det var målsnålt i mellanperioden blev det desto målrikare i inledningen av den sista perioden. Först ökade Elin Petersson på till 4-2 efter knappt fyra minuter, men Warberg replikerade dock nästan omgående.

Historien upprepade sig minuterna senare; Thilda Similä gjorde 5-3 till Craftstaden, men även denna gång gick det snabbt för Warberg att krympa underläget till bara ett mål.

Sedan var det slut på målfyrverkeriet.

Med 17.20 på klockan tog hemmalaget time out för att få till en slutforcering.

Det blev dock ingen kvittering utan istället kunde Antonia Jonsson sätta 6-4 och avgöra matchen.

En riktigt stark insats av Craftstaden och tre viktiga poäng in på kontot i kampen för nytt kontrakt.

Laget får dock inte suga länge på den här segerkaramellen. Det är bara att vila på bussen hem och ladda upp för söndagens hemmamatch mot tabellfyran Lindome.