INNEBANDY: Tung helg för Craftstadens herrar – Ledberg vann stort

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Ledberg IBF 2-15 (1-7, 0-5, 1-3)

Mål CIBK: Andreas Lennartsson, Jakob Savolainen

Craftstadens herrar har haft en tuff helg. Igår storstryk borta mot Hovslätt och hemmamatchen mot Ledberg under söndagen slutade hela 15-2 (7-1, 5-0, 3-1) till gästerna.

Matchen började dock på allra bästa sätt för Craftstaden när Andreas Lennartsson satte ledningsmålet redan efter sju sekunder.

Glädjen blev dock kortvarig – en minut senare ledde gästerna med 2-1…

Sedan missade Craftstaden en straff och sedan kunde Ledberg segla ifrån till ledning med 7-1 efter den första perioden.

Ledberg gjorde även fem mål i period nummer två, medan hemmalaget förblev mållösa.

Däremot gjorde Craftstaden sista periodens sista mål när Jakob Savolainen reducerade till 2-12.

Matchen slutade hela 15-2 till gästande Ledberg som ligger trea i tabellen.

För Craftstaden återstår sex matcher och även om det finns en teoretisk chans att klara kontraktet så är nog det mest sannolika att det nästa år blir spel i division två.

Nästa match spelar Craftstaden på bortaplan mot Nyköping den 12 februari.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint