INNEBANDY: Viktig seger för Craftstadens damer

INNEBANDY

Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Munka-Ljungby IBK  7-1 (4-0, 1-1, 2-0)

Mål CIBK: Antonia Jonsson 3, Matilda Zetterling, Alva Blomkvist, Elin Petersson, Lisa Sundberg Tisell

I förra söndagens hemmamatch blev det inga mål för Craftstadens damer, men när Munka-Ljungby kom på besök under lördagen vann CIBK med hela 7-1 (4-0, 1-1,2-0).

En skön vinst som betydde mycket för möjligheterna att fixa nytt allsvenskt kontrakt.

Craftstaden fick en fin start på matchen. Redan efter knappa fem minuter hade Antonia Jonsson hittat nätmaskorna två gånger – båda gångerna assisterad av Matilda Zetterling.

Perioden var spelmässigt ganska jämn, Munka-Ljungby vann faktiskt skottstatistiken med 8-7, men det var Craftstaden som var effektiva och gick till periodvila med hela 4-0.

De två sista målen svarade Matilda Zetterling och Alva Blomkvist för.

I andra perioden fick Munka-Ljungby in en lite slumpmässig reducering och det såg ut att bli periodens enda mål.

Men så med bara sekunder kvar tappade gästerna boll på mitten och helt plötsligt fick Craftstaden ett två mot en-läge och med 19.56 på klockan gjorde Elin Petersson 5-1.

Tolv minuter in på slutperioden åkte Munka-Ljungby på en utvisning och Craftstaden utnyttjade övertaget genom att göra 6-1 genom Lisa Sundberg Tisell.

Var det inte avgjort då så kom spiken i kistan med tre minuter kvar då Antonia Jonsson tog vara på en ny bjudning och gjorde sitt tredje mål fram till slutresultatet 7-1.

Segern tog Craftstaden upp över både nedflyttnings- och kvalstrecket, men det är oerhört jämnt och kommer att bli spännande in i det sista.

För Craftstaden återstår nu sex matcher och den första spelas redan i morgon (söndag 20 februari) då tabelltvåan Göteborg kommer till Oskarshamn.