Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare: ”Frågan är varför man blir upprörd över en bränd koran? Hur många biblar bränns runtomkring i världen?”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

”Jag hatar dina åsikter – men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.”

Citatet tillskrivs Voltaire, men jag tycker att det passar bra in på dagens situation, där vi ser en person ”kämpa” för vår allas rätt till yttrandefrihet, medan fienden, här president Erdogan, vill ha rätt att tysta vårt folk, våra åsikter och vår rätt att skydda andra som har fel, enligt honom.

Annars ser han gärna att vi förvägras skydd inom Nato.

”Hatar dina åsikter”

Jag hatar dina åsikter Paludan, och jag anser din känsla i situationen är helt fel, men jag måste respektera och försvara din rätt att uttryck dig, så länge du håller dig innanför lagen.

Jag hatar även Erdogan, som kräver att vi skall ändra vår lagstiftning, och nu håller flera med, Paludan skall inte få ha yttrandefrihet. Min fråga blir då:

Vad skall vi mera gå med på, skall Erdogan ha alla på sin utlämningslista?

Det vore enkelt att ge honom dem, och bli medlem i Nato – men nej, har de inte varit kriminella eller terrorister, då skall de inte utlämnas, på samma vis som vi inte skall utlämna/förbjuda Paludan.

Men jag vill uppmana Paludan och härboende kurder om att moderera sitt agerande, åtminstone fram till vår Nato-ansökan är på plats.

Jag hatar även den del av vår befolkning som uttalar sitt hat mot dansken Rasmus Paludan, helt enkelt för att de är så trångsynta att de inte respekterar gällande lag och konventioner.

Dubbelt medborgarskap

Rasmus Paludan har dubbelt medborgarskap – han är medborgare i både Danmark och Sverige.

Enligt gällande international lag skall den som är dubbel medborgare alltid vid inresa i ett av de länder de är medborgare i legitimera sig med respektive lands legitimation, så när Paludan korsar svenska gränsen skall han uppvisa svensk legitimation, och är därmed svensk. Och när han resar in i Danmark skall han uppvisa dansk legitimation och är dansk.

Så när Paludan demonstrerar i Sverige gör han det som svensk, och när han gör det i Danmark, så gör han det som dansk.

Det vore trevligt om vi håller begreppen rätt, och inte kastar smuts på andra nationaliteter.

Frågan är sedan varför man blir upprörd över en bränd koran?

Hur många biblar och kors bränns inte runtomkring i världen?

”Personligen har jag för stor respekt för andras tro för att vilja skymfa någon helig relik”

Personligen har jag för stor respekt för andras tro för att vilja skymfa någon helig relik, men de som känner sig kränkta av denna akt, ser inte hur de kränker min nationalitet, genom att bränna min flagga, och trampa på den.

”Vad är värst?”

Jag frågar, vad är värst, att kränka en helig bok, eller en nationell symbol?

Och vad började egentligen att brinna först?

Herr Erdogan, du vill straffa en nation för vad en av drygt 10 miljoner personer tycker, samtidigt som dina försvarare anser att man skall se genom fingrarna när några tusen ut av drygt 82 miljoner begår uppror mot denna ende man som eldar upp koranen. Jag frågar dig, vem går i minst skor, du eller vi?

Rasmus, ”Jag hatar dina åsikter men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem”, men jag uppmanar dig att välja dina strider på ett vis som inte lämnar andra i problem, enbart för att du vill lära Erdogan vad yttrandefrihet är.

Ni andra – tänk över vad som är på spel i denna fråga, hur billigt är vi villiga att sälja vårt Nato-medlemskap för?

I annat fall kanske det vore lättare att inleda samtal med Putin, om att stationera mellandistansmissiler på Gotland, och ett ryskt stridsvagnsregemente längs norska gränsen, då kanske Erdogan får besked om att Sverige omgående ska välkomnas in i Nato.

Väljer att vara anonym, för egen och familjens del

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS