Insändare från Marko Raiskio (SD): ”Gör det mer attraktivt att jobba inom äldreomsorgen”

Insändare från Marko Raiskio (SD): ”Gör det mer attraktivt att jobba inom äldreomsorgen”

2022-07-02 Av av Oskarshamns-Nytt

INSÄNDARE

Gör det mer attraktivt att jobba inom äldreomsorgen.

Sverigedemokraterna har under den gångna mandatperioden lagt fram flera förslag för att göra yrket mer attraktivt och stärka statusen.

Förslag som att slopa ofrivilliga delade turer, ställa krav på språkkunskaper men där även lönenivåerna måste vara konkurrenskraftiga gentemot andra arbetsplatser som man konkurrerar med arbetskraften om.

”Majoriteten har återkommande röstat ned dessa förslag och har ingen vilja att lyssna på våra förslag från Sverigedemokraterna över huvud taget”

MARKO RAISKIO (SD)


Majoriteten har återkommande röstat ned dessa förslag och har ingen vilja att lyssna på våra förslag från Sverigedemokraterna över huvud taget.

Paniklösningar

Det går inte att fortsätta med återkommande problem med paniklösningar varje sommar, att personal ska få jobba som språklärare eller med arbetsuppgifter som andra med fördel kunnat utföra. Därför behövs nya tag för att göra yrket attraktivt och locka unga till att söka sig till äldreomsorgen.

”Ett förslag man bör överväga är att utbildade ungdomar som tar jobb inom äldreomsorgen och hemtjänsten erbjuds en bostad i ett Attefallshus på privat eller kommunal mark i centrala Oskarshamn och betalar en hyra”

Ett förslag man bör överväga är att utbildade ungdomar som tar ett jobb inom äldreomsorgen och hemtjänsten erbjuds en bostad i Attefallshus på privat eller kommunal mark i centrala Oskarshamn och betalar en hyra. Man får där erfarenhet av att flytta hemifrån, ta ansvar och jobba inom en viktig del av välfärden.

Oskarshamn och oskarshamnarna förtjänar en bra omsorg på ålderns höst, men då måste kommunen som arbetsgivare bli bättre!

Marko Raiskio

Sverigedemokraterna

Marko Raiskio, SD, pratar på en pressträff
Marko Raiskio (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn