Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare: Kommer Oskarshamns kommun att hissa flaggan i år?

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

På söndag är det Sveriges Nationaldag och Svenska Flaggans dag.

6 juni är dagen då vi firar vårt land Sverige.

Ett land byggt på gemensamma värderingar och demokrati, vår vackra natur, vår långa period av fred och frihet, vår industri och kultur, och mycket mer, inte minst oss själva. Vi som bor i detta land.

Nationaldagen, bland flera andra, ska givetvis hyllas med vår nationella symbol vars historia kan föras tillbaka till mitten av 1500-talet enligt Riksarkivet, nämligen svenska flaggan.

I Oskarshamns kommun verkar det dock inte vara så angeläget att respektera en av våra viktigaste statssymboler. Under många år har kommunen struntat i att hissa flaggan på de offentliga flaggstängerna i Kristdala under allmänna flaggdagar.

Varför ska inte alla kommuninvånare få vara med och fira Nationaldagen och Svenska flaggans dag med att njuta av att se svenska flaggan hissad?

Är det för mycket begärt för Oskarshamns kommun att hissa flaggan de 17 allmänna flaggdagar på sina offentliga flaggstänger?

Om kommunen inte kan ordna det själva så kanske det finns någon som kan tänka sig att ta sig an uppdraget mot lite ersättning? Hade jag varit ung och frisk så hade jag gärna hjälpt till men ålderskrämpor sätter tyvärr stopp.

Besviken kommuninvånare

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS