Insändare: Kommer Oskarshamns kommun att hissa flaggan i år?

Insändare: Kommer Oskarshamns kommun att hissa flaggan i år?

2021-06-03 0 av Oskarshamns-Nytt


INSÄNDARE

På söndag är det Sveriges Nationaldag och Svenska Flaggans dag.

6 juni är dagen då vi firar vårt land Sverige.

Ett land byggt på gemensamma värderingar och demokrati, vår vackra natur, vår långa period av fred och frihet, vår industri och kultur, och mycket mer, inte minst oss själva. Vi som bor i detta land.

Nationaldagen, bland flera andra, ska givetvis hyllas med vår nationella symbol vars historia kan föras tillbaka till mitten av 1500-talet enligt Riksarkivet, nämligen svenska flaggan.

I Oskarshamns kommun verkar det dock inte vara så angeläget att respektera en av våra viktigaste statssymboler. Under många år har kommunen struntat i att hissa flaggan på de offentliga flaggstängerna i Kristdala under allmänna flaggdagar.

Varför ska inte alla kommuninvånare få vara med och fira Nationaldagen och Svenska flaggans dag med att njuta av att se svenska flaggan hissad?

Är det för mycket begärt för Oskarshamns kommun att hissa flaggan de 17 allmänna flaggdagar på sina offentliga flaggstänger?

Om kommunen inte kan ordna det själva så kanske det finns någon som kan tänka sig att ta sig an uppdraget mot lite ersättning? Hade jag varit ung och frisk så hade jag gärna hjälpt till men ålderskrämpor sätter tyvärr stopp.

Besviken kommuninvånare