Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare: ”Många kvinnor är oroliga”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

I ett litet samhälle blir det väldigt olustigt för invånarna när något sådant här, som inbrotten i vår ort i somras, händer.

Eftersom alla vet vem den misstänkte är (stark bevisning verkar finnas) uppstår olika sätt att förhålla sig till det som hänt.

En del är arga och förbannade, en del gör sig lustiga över det – men de flesta tror jag känner stor olust inför att eventuellt möta den misstänkte.

”Närmast en våldtäkt”

Jag vet att många kvinnor är oroliga över vad som hänt, brottet snuddar vid att vara närmast en våldtäkt och vem vet vad som hade kunnat hända om målsäganden varit hemma?

Hade detta hänt i en storstad så hade den misstänkte gärningsmannen troligen kunnat fortsätta leva ett anonymt liv, kanske genom att bara flytta till en annan stadsdel i andra änden av staden.

I vårt samhälle, däremot, kommer en sådan anonymisering aldrig att ske – och alla som eventuellt stöder den misstänkte gärningsmannen kommer att medverka till att förminska brottets dignitet och rentav acceptera att beteendet är okej.

Per Nilsson

+1
14
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS