Insändare: ”Medarbetarna bär upp välfärden”

Insändare: ”Medarbetarna bär upp välfärden”

2020-05-04 Av av Oskarshamns-Nytt

INSÄNDARE

Medarbetarna bär upp välfärden.

Bråda tider har drabbat oss, här hemma i Kalmar län såsom runt om hela världen.

Det finns många som under denna tuffa period drar ett extra lass för att samhället ska fungera och på sikt kunna återgå till det normala.

Dessa samhällsbärare, som medan många av oss övriga tagit ett steg tillbaka för att minimera smittspridning, har klivit fram och tar ansvar för allas vår vardag.

”Förtjänar att lyftas fram”

I Region Kalmar län finns i dagsläget drygt 7000 medarbetare.

Vissa kan jobba hemifrån, medan många fortsätter att dagligen gå till sina jobb på sjukhusen, hälsocentralerna liksom kollektivtrafiken – de ser till att allt funkar så gott som vanligt – samt förtjänar således att lyftas fram liksom även vår tacksamhet.

Via en välfungerande facklig-politisk dialog förstår vi att många medarbetare tänjer på sig själva för oss andra medborgare.

”Det finns en tid efter Corona”

Det finns en tid efter Corona, då mycket kommer att ha prövats och frågor som framkommit kan komma att behöva omvärderas.

Det är då det gäller att inte bara i ord, utan även i handling, visa alla de medarbetare som gör sitt yttersta för oss i detta nu, att vi står upp för och uppskattar dem.

Vi Moderater kommer därför tillsammans med KD att fortsätta kämpa för frågor som under normala omständigheter står högt på agendan såsom konkurrenskraftiga löner, tydligare lönespridning, vidareutbildning, fler karriärmöjligheter och mycket annat som kännetecknar en attraktiv arbetsgivare.

Carl Dahlin (M)

vice ordförande personalutskottet

Region Kalmar län

Carl Dahlin (M). FOTO: PETER A ROSÉN
Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn