Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare om IKO och den nya arenan: “Man skulle kunna använda Kalmar FF som skräckexempel”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

Man skulle kunna använda Kalmar FF och deras process kring hur Guldfågeln Arena kom till som skräckexempel för IK Oskarshamn och Oskarshamns kommun.

Från början så var det ju tänkt att arenan skulle ha påbörjats i slutet av 2005 eller tidigt 2006 – och den skulle då ha stått färdig till premiären av allsvenskan 2008, eller under den säsongen.

“Tänk om Kalmar FF hade fått Guldfågeln Arena när laget vann sitt SM-guld 2008”

Supporter

Tänk om Kalmar FF hade fått Guldfågeln Arena när laget vann sitt SM-guld 2008, då KFF hade ett oerhört bra lag med bröderna Elm, César Santin, Patrik Ingelsten, Petter Wastå, Bagarn Rosengren, Jocke Lantz och den nu inte så populäre Rydström, så hade man kanske kunnat behålla ett flertal av de spelarna och kanske vunnit fler SM-guld – och kanske även tagit sig in i Champions League…

“Höll på att sänka klubben”

Men istället så stod Guldfågeln Arena klar 2011 när Kalmar FF hade tappat oerhört mycket sportsligt och arenan har kostat oerhört mycket pengar och den höll på att sänka klubben totalt.

Det var ju egentligen först under 2021 och 2022 som Kalmar FF kunde utnyttja Guldfågeln Arena på både ett sportsligt och publikmässigt sätt.

“Det är NU som IKO behöver en ny arena”

Det jag menar med den här texten är att det är NU som IKO behöver en ny arena – när hajpen kring hockeyn är ruskigt hög och stark.

Allsvenskan 2027?

Ishockeyn kommer alltid att vara stark här i Oskarshamn, men – som sagt – det är NU en ny arena behövs, inte 2027 när IKO kanske spelar i allsvenskan och möter Karlskoga och Mora.

Men just nu – när barn- och ungdomssidan samt dam/flick-sidan växer oerhört mycket – så vore det bra att få till en ny fräsch och modern ishall, med flera isytor, så att man kan ta hand om alla som vill börja spela hockey.

Det är bra även ur en affärsmässig synvinkel – att kunna växa ytterligare med restaurang och reklam.

Supporter

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS