Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Inte säkert att den nya bryggan i Havslätt är klar till badsäsongen nästa år

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det är inte säkert att den nya bryggan i Havslätt i Oskarshamn är klar lagom till badsäsongen nästa sommar.

Kommunen har inte rivit den gamla bryggan än och man har följaktligen inte påbörjat bygget av en ny brygga.

– Vi väntar fortfarande på tillståndet från länsstyrelsen, om att få påbörja byggnationen, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) på en pressträff på torsdagen.

Bildningsnämnden kommer därför att behöva föra över pengar, cirka sju miljoner kronor som är öronmärkta för detta, från det innevarande året till nästa år. Det har nu kommunstyrelsen fått information om.

– Vår målsättning var att vi skulle komma i gång efter den här sommaren, så att vi utan bekymmer skulle vara klara till nästa sommar. Men som det ser ut just nu, så kommer vi inte i gång – och det gör ju att vi behöver fundera kring hur vi ska göra inför nästa sommar. Vi vill inte stå med ett byggprojekt på badplatsen nästa sommar. Beroende på hur lång tid det tar för länsstyrelsen, så måste vi fundera på när vi ska sätta i gång – före eller efter badsäsongen. Vi får återkomma med mer information när vi har fått besked från länsstyrelsen, säger Anton Sejnehed.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
1
+1
0
+1
1
+1
3
+1
2
+1
4
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS