Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Is ska återigen spolas upp på Arena Oskarshamn och SD tog åt sig äran – Då blev S-ledaren irriterad…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

– Jag vill ge lite beröm till majoriteten (Socialdemokraterna och Moderaterna, redaktionens anmärkning). De har lyssnat på oss – och äntligen kommer det att bli is på arenan, i vinter. Fantastiskt bra – vi var först på bollen, vi låg på ganska så omgående och ni har lyssnat och tagit till er av det. Stort tack för det, måste jag säga, sa Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun, under måndagens budgetfullmäktigemöte.

– Du sa att Sverigedemokraterna har legat på om att det skulle bli is på arenan. Jag tror inte att det var något parti i den här församlingen som inte ville ha is på arenan. Jag skulle vilja friska upp minnet på församlingen och berätta varför vi inte spolade upp is förra året. Då hade vi en kris. Vi hade inte tillräckligt med effekt i det här landet. Staten – din regering, Leif – gick ut och uppmanade myndigheter, kommuner och offentliga verksamheter att dra in på allt, för att undvika en nedstängning av näringslivet. Alla var medvetna om detta förra året, men ibland har vi människor en förmåga att glömma. Jag tror att alla förstår betydelsen av att våra barn och ungdomar, framför allt, har vettiga fritidssysselsättningar och att de håller i gång, sa kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) när han klev upp i talarstolen och svarade.

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

– Jo, Andreas, jag är medveten om att vi skulle spara och så – men jag tycker att ni prioriterade lite, lite fel när ni lät bli att spola upp isen, som har så stor betydelse för så många barn och ungdomar. Men nu är vi där i alla fall, nu kommer det is – och jag tackar för det, svarade Leif Axelsson.

Leif Axelsson
Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén
+1
3
+1
0
+1
0
+1
15
+1
2
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS