Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Isbanan på Stjärnvallen i Påskallavik redo för åkning tack vare eldsjälar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

PÅSKALLAVIK

I Påskallavik är det eldsjälarna och de ideella föreningarna som ordnar med isbana till barn och ungdomar. Bo Åström och medhjälpare har lagt mycket tid på förberedelser och spolning av isbanan i Påskallavik och på torsdagseftermiddagen var Stjärnvallen redo för de första åkarna.

Under veckan har eldsjälarna med hjälp från de ideella föreningarna ordnar med isbanan på Stjärnvallen i Påskallavik. Bo Åström har tillsammans med sin son Christian Åström och barnbarnet Liam Åström lagt ner en massa tid och arbete för att förbereda och spola upp is på den gamla bandyplanen. Spolningen sker ofta sena kvällar och i veckan har Bo Åström även fått hjälp av Tobias Persson.

”Pappa är en riktig eldsjäl som trotsar hälsan för att han gläds så mycket åt att barnen har närhet till isbanan och får uppleva den som när han gjorde när han var ung”, säger dottern Emma Åström till ON.

Aktivitet och gemenskap

Påskallaviks Båtklubb ställer upp med person och maskin när snö behöver röjas och padelklubben sponsrar med el till belysningen. Arbetet med isbanan kräver samarbete och skapar både aktivitet och gemenskap för såväl barn som vuxna i samhället.

Emma Åström berättar för ON att Påskallaviksskolan kommer att nyttja isbanan under idrottslektionerna och redan under fredagen så kommer den första klassen att vara där och åka skridskor.

Spola is på Stjärnvallen i Påskallavik
Liam Åström hjälper till att spola is på Stjärnvallen i Påskallavik
Bo Åström
Eldsjälen Bo Åström gläds mycket åt att barnen får uppleva isbanan på samma sätt som han själv gjorde när han var ung.

Foto: Privat

+1
13
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS