ISHOCKEY: Åttonde förlusten i följd för IK Oskarshamn – Leksands IF vann stort

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Leksands IF 4–8 (0–2, 3–2, 1–4)

Mål, IKO: Ahti Oksanen 2, Hampus Karlsson, Lukas Jasek.

Mål: Matt Caito 2, Max Veronneau, Arvid Eljas, Lucas Elvenes, Oskar Lang, Justin Klose, Felix Unger Sörum.

SHL-jumbon IK Oskarshamn har nu åtta förluster i följd och det är 15 poäng upp till säker mark.

På tisdagskvällen vann Leksands IF med 8–4 i Be-Ge Hockey Center.

Det var Matt Caito som skickade in kvällens första puck.

Uret stod på 11:40 i den första perioden.

Efter 15:29 gjorde IKO-bekantingen Max Veronneau 2–0.

Utbuat

Hemmalaget blev utbuat av flera IKO-supportrar efter inledningsperioden, där gästerna vann skotten med hela 13–2.

06:49 in i den andra perioden reducerade Hampus Karlsson (det andra totalt, han gjorde sitt första SHL-mål i förra matchen, borta mot Luleå).

Matt Caitio satte 3–1-pucken, i powerplay – fem mot fyra, efter 10:13 – och Arvid Eljas gjorde 4–1 37 sekunder senare.

Lukas Jasek reducerade efter 11:12.

Och Ahti Oksanen satte 3–4-pucken efter 13:42. Målet kom i numerärt överläge, fem mot fyra.

Lucas Elvenes gjorde gästernas 5–3-mål efter 05:29 i slutperioden.

Oskar Lang satte 6–3-målet efter 08:50.

Justin Klose pangade in 7–3-målet efter 11:43.

Felix Unger Sörum gjorde 8–3 efter 16:15.

Efter 19:07 gjorde Ahti Oksanen 4–8 i numerärt överläge, fem mot fyra.

”Det suger”

– Vi var tvåa på varenda puck – jag tycker inte att vi kämpade, vi kollade mer än vi agerade där ute, just i tredje, där vi låg på efterkälken hela tiden, svarade IKO:s lagkapten Oscar Engsund när TV4 Play bad honom summera den tredje perioden, en period som IKO förlorade med 1–4.

– Det suger att åka runt och förlora, det är många sömnlösa nätter där inne. Det är inte alls roligt, men det är långt kvar på säsongen. Det gäller att komma ihop som grupp och hitta spelet och göra det lite enklare för oss. Vi ger bort lite för många puckar. Och i dag hjälpte vi inte Marek (målvakten Langhamer) för fem öre, svarade Oscar Engsund när TV4 Play frågade om förlustraden.

Oscar Engsund, IK Oskarshamn
”Vi sviker stan och fansen”, sa IKO:s lagkapten Oscar Engsund till TV4 Play efter storförlusten hemma mot Leksands IF på tisdagskvällen. Foto: Pierre Stjernfeldt