ISHOCKEY: Förlust för IK Oskarshamn – tappade en 1–0-ledning borta mot Timrå IK

TIMRÅ/OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Timrå – Oskarshamn 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)

Mål, Timrå: Axel Rindell, Jeremy Boyce-Rotevall, Jonathan Dahlén, Sebastian Hartmann

Mål, IKO: Hynek Zohorna, Lukas Jasek

Skott: 29–29

Publik: 4 610 betalande åskådare (i SCA Arena i Timrå).

SHL-jumbon IK Oskarshamn hade en 1–0-ledning borta mot Timrå IK på lördagseftermiddagen.

Men hemmalaget vände och vann med 4–2.

Det var IKO:s Hynek Zohorna som öppnade målkontot 3:47 in i den första perioden (spel i numerärt överläge, fem mot fyra – i praktiken ett fem mot tre-läge, då hemmalaget precis hade fått in sin fjärde spelare på isen efter ett tre mot fem-läge).

Axel Rindell kvitterade efter 12:11.

I den andra perioden gjorde hemmalagets Jeremy Boyce-Rotevall 2–1 (Uret stod på 3:57).

Noterbart är att IKO:s Nick Olesen brände en straff och fick ett mål bortdömt på grund av hög klubba i mellanperioden.

Landslagsuppehåll

Jonathan Dahlén gjorde 3–1-målet 10:01 in i slutperioden.

IKO tog ut målvakten, Emil Kruse, i slutet, i jakten på en reducering.

Och med 2:14 kvar reducerade Lukas Jasek (bilden), efter ett Timråmisstag.

Sebastian Hartmann satte spiken i kistan när det var 56 sekunder kvar. 4–2, i tom kasse.

”Tungt”

– Tungt. Vi fick inte riktigt grepp och det rätta flytet i vårt puckspel. Jag tycker att vi höll ihop bra och tävlade hårt, men i dag var Timrå spetsigare. De vann rättvist. Vi var där, men det hackade lite för mycket i de avgörande momenten i vår offensiv för att vi skulle kunna hota på riktigt, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till TV4 Sport efter slutsignalen.

Nu väntar landslagsuppehåll (Swiss Ice Hockey Games).

I nästa omgång, den 19 december, möter IKO Smålandsrivalen HV71 på hemmais.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt