ISHOCKEY: IK Oskarshamn ledde med både 1-0 och 2-1 – men HV71 vände och vann

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – HV71 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

Mål, IKO: Viktor Lodin, Patrik Karlkvist.

Mål, HV71: Oskar Ståhl-Lyrenäs, Victor Sjöholm, Nick Shore, André Petersson, Simon Önerud.

IK Oskarshamn ledde med både 1–0 och 2–1 – men HV71 vände och vann med 5–2 i Be-Ge Hockey Center på lördagseftermiddagen.

Därmed står både IKO och Jönköpingslaget på 13 inspelade poäng i botten av SHL-tabellen.

Oskarshamn har dock en match till godo på HV71. IKO har dessutom betydligt bättre målskillnad.

Det var IKO:s Viktor Lodin (bilden) som gjorde 1–0-målet på ett friläge 07:30 in i den första perioden. Snygg dragning!

Oskar Ståhl-Lyrenäs kvitterade efter 13:38.

En frispelade Patrik Karlkvist skickade in 2–1-pucken då uret stod på 12:36 i mellanperioden (noterbart är att IKO-målvakten Emil Kruse fick en assistpoäng – hans andra för säsongen).

Victor Sjöholm kvitterade efter 18:48.

Nick Shore smällde in 2–3 i numerärt överläge, fem mot fyra, 02:10 in i den tredje perioden.

André Petersson satte 2–4 i tom kasse, då IKO hade tagit ut målvakten i jakten på en kvittering. Uret stod på 18:21.

Simon Önerud gjorde 2–5-målet, även det i tom kasse, med tre sekunder kvar till slutsignalen.

IKO möter Linköping på hemmais på torsdag.