Ishockey: IK Oskarshamn tappade ledningen två gånger om – Skellefteå AIK vände och vann efter förlängning

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 4–5, efter förlängning (1–2, 2–1, 1–1, 0–1)

Mål, IKO: Anton Mylläri, Hynek Zohorna, Oscar Engsund, Johan Johnsson.

Publik: 3 186 betalande åskådare (i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn).

SHL-jumbon IK Oskarshamn låg under med 0–2 hemma mot Skellefteå AIK på torsdagskvällen.

IKO kom tillbaka starkt och vände på det hela och hade ledningen två gånger om, men SAIK vände tillbaka och vann efter förlängning.

Den svängiga tillställningen slutade 4–5 i ett nästintill fullsatt Be-Ge Hockey Center.

IKO var nära att ta ledning i numerärt överläge, fem mot fyra, under matchinledningen – men i stället kunde SAIK öppna målkontot, strax efter att laget hade blivit fulltaligt (Dylan Sikura efter 08:27).

Max Lindholm gjorde 2–0-målet i numerärt överläge, fem mot fyra, efter 14:49 i samma period.

Uret stod på 18:33 när Anton Mylläri reducerade (hans andra mål för säsongen).

Kvittering i fem mot tre-läge

”Bönderna från Småland” kvitterade i numerärt överläge, fem mot tre, 06:03 in i mellanakten.

Det var Hynek Zohorna som var sist på pucken (hans sjätte fullträff för säsongen).

Lagkaptenen och Oskarshamnssonen Oscar Engsund (bilden) skickade upp 3–2-pucken i plockhandskrysset efter 08:20 (det var hemvändarens första mål under innevarande säsong).

SAIK tog en timeout efter IKO:s ledningsmål.

Gick in via en SAIK-skridsko

Och kvitteringspucken kom efter 12:55, i powerplay – fem mot fyra (Jonathan Pudas var den lycklige).

Johan Johnsson gjorde 4–3 via Pär Lindholms skridsko 05:11 in i slutperioden. Det var Johan Johnssons fjärde mål för säsongen (och hans fjärde på de sju senaste matcherna).

Anton Heikkinen kvitterade med två minuter och 30 sekunder kvar av den tredje perioden.

”Svider”

I förlängningen avgjorde Oscar Lindberg i numerärt överläge, fyra mot tre, med 51 sekunder kvar av övertiden.

– Det svider – jag tycker att vi kastade bort det. Det känns tufft. Det är för dåligt att det blir som det blir, men så är det ibland. Vi får ta med oss lärdomarna och se till att göra det bättre i nästa match, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till TV4 Play strax efter slutsignalen.

IKO, som nu har tio poäng upp till trygg mark, möter topplaget Leksands IF på bortais på lördag.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt