Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Italiensk mozzarella fick Lucas Eriksson på fall i Sveriges Mästerkock: ”Min resa är klar här”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Sveriges Mästerkock inleddes med tuffa uttagningar. Kvar stod tolv tävlande amatörkockar som tävlar om titeln och att få ge ut en egen kokbok. En av deltagarna och årets stora tittarfavoriter är Lucas Eriksson boendes på en hästgård utanför Oskarshamn. I det åttonde avsnittet, som sändes på onsdagskvällen, var det tyvärr Lucas som fick lämna efter en hård elimineringstävling med ost.

Vi tar det från början. I Sveriges Mästerkock tävlar amatörkockar med med sina kulinariska kunskaper inför en hård jury beståendes av smakexperten Mischa Billing och krögaren Tom Sjöstedt samt stjärnkocken Tommy Myllymäki som dock inte var med det åttonde avsnittet.

Koka det perfekta riset

Med nio deltagare kvar ställdes amatörkockarna inför kvällens första utmaning: ris. Juryn hade bjudit in matlagaren, matskribenten och kocken Zeina Mourtada för att hålla en masterclass i konsten att koka det perfekta riset.

Zeina Mourtada gillade Lucas risrätt. Hon gillade såsen men nämnde att riskornen var lite brutna för att han kanske rört om riset lite för kraftigt. Nivån hos deltagarna är hög och kampen om att ta sig vidare i tävlingen blir allt svårare.

Dessvärre blev Lucas en av de fyra deltagare som fick göra upp i elimineringstävlingen.

Lucas Eriksson
Lucas Eriksson i Sveriges Mästerkock. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Valde italiensk mozzarella

I elimineringen presenterade Tom Sjöstedt och Mischa Billing nästa utmaning: ost. De fyra deltagarna, Sebastian, Alica, Hugo och Lucas lottades och fick i tur och ordning välja varsin ost som skulle stå i fokus i själva rätten de valde att laga. Lucas, som fick välja ost sist, tog italiensk mozzarella och valde att göra en mozzarellapizza.

”Hur ska du få fram mozzarellasmaken? Har du något knep för att få fram den extra mycket?”, frågar Tom Sjöstedt medan Lucas står i köket och förbereder sin pizza.

”Lägga på”, svarar Lucas och fortsätter:

”Äh, vad fan. Man får ta livet som det kommer lite ibland”.

Det gör att Tom Sjöstedt påminner om att det ändå står en plats i Mästerkocken på spel.

”Jag är inte orolig. Vafan, det är bara att laga bättre mat och inte gå runt och haka upp sig och tänka på att man kan åka ut”, säger Lucas.

Inte helt nöjd

Medan de övriga deltagarna sliter och svettas i köket så är det lugnt och harmoniskt i Lucas kök. Sista momentet i tävlingen är att juryn ska provsmaka deltagarnas osträtter i restaurangen.

”Det är klart som tusan att jag vill gå vidare”, säger Lucas i samband med att han ställer fram sin mozzarellapizza med skinka, rostade pinjenötter och honung framför juryn. Han är inte dock helt nöjd med pizzan och påpekar att han skulle ha kramat ur mozzarellan lite mer.

Mischa Billing vill gärna se lite mer finess och elegans medan Tom Sjöstedt påpekar att det är smaken som är det viktigaste. Han gillar tomatsåsen och att det är mycket mozzarella på pizzan men han tycker att det hade varit trevligt med lite mer krydda, framförallt svartpeppar.

Mischa Billing håller med och tycker att det är lite för mycket honung på och att det blir lite för sött. Tom Sjöstedt tycker att degen är lite för tjock och påpekar att den inte är riktigt klar.

Lucas mozzarellapizza
Lucas Erikssons mozzarellapizza. Foto: Sveriges Mästerkock/TV4

Höll inte hela vägen

Juryn påpekar att alla tävlande i elimineringstävlingen har lyckats bra men vissa lyckades bättre på att göra osten till stjärnan i rätten. Hugo, som fick kämpa hårt i tävlingen, lyckades bäst med sin rätt och är vidare till nästa vecka. Den som får lämna tävlingen är dessvärre Lucas.

”Fina, fina Lucas. Det är fruktansvärt tråkigt att han åker ut”, säger deltagaren Alica som lyckades stanna kvar i tävlingen tack vare sin risotto med taleggioost.

”Lucas, din deg var inte helt färdigbakad och du hade också behövt krydda upp mozzarellan på något sätt. Det har varit fantastiskt spännande och kul att ha med dig”, säger Mischa Billing innan hon ber Lucas att lämna in sitt förkläde.

”Det har varit en riktigt häftig resa att få vara med men jag tycker inte om att vara hemifrån så här mycket. Min resa är klar här, känner jag”, säger Lucas medan han lämnar mästerkocksköket för sista gången.

Öppnar sommarcafé

I sommar väntar nya utmaningar för Lucas Eriksson. Då öppnar han Fridens Café i Ernemar tillsammans med sin sambo Felicia Sandeen Svensson och hennes föräldrar vilket ON tidigare berättat om.

Foto: TV4

+1
20
+1
28
+1
2
+1
4
+1
1
+1
3
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS