Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Jag möter många äldre som är oroliga för att få coronaviruset”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Pandemin är inte över. Smittspridningen tar ny fart. Människor som söker vård måste kunna vara säkra på att inte bli smittade av coronaviruset. Därför måste vårdpersonalen vara vaccinerad”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagen.

– Jag möter många äldre som är oroliga för att få coronaviruset när de besöker sjukhus eller hälsocentraler. Redan i september tog jag upp denna fråga i ett öppet brev till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S). Länets invånare, inte minst de äldre, måste kunna vara säkra på att den personal som kommer nära dem är vaccinerad mot covid-19, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i personalutskottet i Region Kalmar län. 

“Svaret som jag fick var i stort sett att inget går att göra”

CHATRINE PÅLSSON AHLGREN (KD)

– Svaret som jag fick var i stort sett att inget går att göra. Men sedan dess har flera kommuner och regioner infört krav på att nyanställda ska vara vaccinerade. Både i Region Blekinge och i Region Kronoberg är vaccination mot covid-19 ett krav vid nyanställningar. Än en gång drar den S-ledda majoriteten i vår region benen efter sig. Jag kräver att invånarna i Kalmar län får samma trygghet som medborgarna i Kronoberg och Blekinge, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS