Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

”Jag som regelbundet kör riksväg 35 kan intyga att det är en alldeles för spännande upplevelse att köra där”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

När regionfullmäktige sammanträdde på Ekerum på torsdagen fattades beslut kring Regional transportplan 2022–2033.

Det finns mycket att säga om transportplanen, bland annat att Moderaterna och Kristdemokraterna länge har påpekat vikten av att i planen skriva in att riksväg 35 mellan Överum och Ulvsdal måste göras planeringsmogen. Detta var ett förslag som den styrande regionmajoriteten, Länsunionen (S, C och L) först var helt emot och röstade nej till i regionstyrelsen tidigare i april. Två dagar senare hade de plötsligt ändrat sig, gick ut på Facebook med förslag om att satsa på riksväg 35. Förslag kopierat rakt av från oss, trots det vägrar de skapa enighet runt frågan med oss i regionoppositionen”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Regionmajoriteten tycker samma sak som oss – på Facebook, men försöker sedan blanda bort korten i debatten och vägrar säga ja till våra förslag. Förslag på tillägg i den regionala infrastrukturplanen som skulle öka sannolikheten för en upprustning av den gravt eftersatta 35:an. Det här är en svart dag för infrastrukturen i norra länet och invånarna i Västerviks kommun, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd samt vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

– Kalmar län har varit förlorare gällande infrastruktur under tio år, men det får inte motivera att man nonchalerar behoven av upprustning av den livsviktiga vägen mellan Överum och Åtvidaberg. Därför är det sorgligt att Länsunionen ännu en gång avslår vårt yrkande, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd och vice ordförande i kollektivtrafiknämnden

– Vill man ha resultat och få igenom satsningar, exempelvis på riksväg 35, så krävs breda överenskommelser i politiken. Det försökte vi med idag då vi lade fram två enkla yrkanden om att göra riksväg 35 planeringsmogen och redo för eventuellt nya resurstillskott från regeringen. Vi tycker att det är viktigt att regionen skriver in vägen i våra dokument och inte – som regionmajoriteten driva politik via Facebook. Vi är djupt besvikna, ett svek mot norra länet, säger Malin Sjölander (M), oppositionsråd och vice ordförande regionstyrelsen.

– Jag som bor i norra länet och regelbundet kör riksväg 35 kan intyga att det i dagsläget är en alldeles för spännande upplevelse att köra där, i synnerhet när man får möte. Men vi som bor i Västervik har inget alternativ. Därför är det sorgligt att det ska vara så svårt för regionmajoriteten att ansluta sig till vår position, säger Maud Ärlebrant (KD), ledamot i regionfullmäktige.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS