Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jan Johansson (SD) i en interpellation om arenafrågan: Hur tänker du lösa detta, Lucas Lodge?

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Hur ska föreningarna som bedriver verksamhet på Arena Oskarshamn kunna utföra sina idrotter på en optimal nivå?

Den frågan ställer Jan Johansson (SD) i en interpellation till kommunalrådet Lucas Lodge (M).

”2004 byggdes idrottsparken i Oskarshamn om och fick namnet Arena Oskarshamn. Bland annat gjorde man aktiviteter för friidrott, fotboll och bandy på samma yta, alltså på ursprungliga gräsmattan. 2004 var inte bandy och fotboll så stora som de är idag, så klubbarna accepterade lösningen. Den klubb som drabbades mest var Oskarshamns Sportklubb som fick sin anläggning styckad – som medförde att kastgrenar inte kunde genomföras på konstgräset som lades där eftersom kylrör för att tillverka is byggdes ner i marken. OSK fick en provisorisk träningsyta mellan arenan och tennishallen, där kastgrenar kunde genomföras. Dock försvann möjligheten att arrangera större tävlingar för klubben eftersom den provisoriska kastplanen inte höll måttet”, skriver Jan Johansson.

“OSK drabbades ekonomiskt av detta”

JAN JOHANSSON (SD)

Han fortsätter:

”OSK drabbades ekonomiskt av detta. För de andra klubbarna, OBS och OAIK, är läget annorlunda idag. Bandyn behöver is så fort som möjligt på hösten för att inte tappa träningstid till konkurrenterna. Dessutom kan inte klubben göra någon större ungdomssatsning. Risken är uppenbar att OBS tvingas lägga ner verksamheten inom en snar framtid. Att isen kan läggas först i slutet av november beror på att OAIK som ligger i division 1 spelar sina sista matcher i slutet av november. Till saken hör också att OAIK vill ha Arena Oskarshamn som konstgräsplan under hela året, inte bara begränsat till perioden mars–november. Oberoende på var den nya hockeyarenan byggs måste rådande problem lösas för de berörda tre klubbarna. Så min fråga blir då till kommunalrådet Lukas Lodge: Hur tänker du lösa detta?”, skriver Jan Johansson i interpellationen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS