Jan Johansson (SD) undrar om hans partitillhörighet satte stopp för ett föreningsbidrag till en ny snöskoter

Jan Johansson (SD) undrar om hans partitillhörighet satte stopp för ett föreningsbidrag till en ny snöskoter

2022-07-20 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Gympalusten Skidspår i Oskarshamn får inget bidrag till en ny snöskoter.

Föreningsföreträdaren Jan Johansson skriver om detta i ett e-postmeddelande till kommunalråden Andreas Erlandsson (S) och Lucas Lodge (M).

”Ärendet kom inte längre än till presidiet – och där blev det nej. Jag accepterar självklart ert beslut, men det hade varit trevligt att få en kommentar till ert avslag”, skriver Jan Johansson.

Han fortsätter:

”I min tankevärld kan det finnas två svar på detta – dels att ni inte ser något värde i att satsa på längdåkning på skidor i Oskarshamn, eller också kan det vara så att min partitillhörighet sätter stopp för det sökta bidraget”, skriver Jan Johansson, som är sverigedemokrat.

Han konstaterar att många föreningar i kommunen fick bidrag under den gångna våren.

”Oskarshamns alla motionsglada skidåkare (och de är många) kan känna sig trygga”

JAN JOHANSSON, GYMPALUSTEN SKIDSPÅR

”Eftersom jag själv är ledamot i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har jag varit mycket positiv till denna satsning på vissa föreningar i Oskarshamns kommun. Även när bidraget till motorintresserade ungdomar (alltså de ungdomar som kör så kallade EPA-traktorer) var uppe till beslut var jag positiv, även om jag var lite undrande över att bidraget skulle betalas ut till Fryshuset i Kalmar.”

”Oskarshamns alla motionsglada skidåkare (och de är många) kan känna sig trygga. Jag kommer att fullfölja mitt uppdrag från fritidskontoret om att anlägga skidspår i Havslätt/Falleboområdet. Min målsättning med detta uppdrag är klockrent. Skidområdet ska alltid, oavsett tidpunkt på dag/kväll, ha de bästa spåren som är möjliga att tillverka. Det är min absoluta målsättning, oavsett om jag kör på en ny eller en gammal skoter”, skriver Jan Johansson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: