Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmie Åkesson (SD) vill riva moskéer i Sverige

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anser att utvecklingen i Sverige fullständigt ”håller på att gå åt helvete”.

Under partiets landsdagar i Västerås sa han även att ”Socialdemokraterna är en aktiv del av den islamistiska rörelsen”.

– Magdalena Andersson (S) kommer aldrig att kunna bli statsminister igen utan islamisternas röster och stöd. Det är klart att det stressar henne och det stressar hennes maktparti, sa SD-ledaren.

I linjetalet, som hölls på lördagsförmiddagen, sa han också att polisen borde få avlyssna religiösa församlingar samt att moskéer, där det sprids antidemokratisk propaganda, borde rivas.

Det är åtgärder som krävs i bekämpandet av islamismen, anser Jimmie Åkesson.

”Krig på gatorna”

– Vi behöver omedelbart ett stopp för etablerandet av nya moskéer i Sverige. På sikt behöver vi börja konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället. Minareter, kupoler, halvmånar eller andra attribut som tjänar som islamistiska monument i stadsbilden bör helt tas bort. Det är ingen rättighet att komma till vårt land och bygga monument över en främmande och imperialistisk ideologi. Sverige kommer aldrig att bli ett muslimskt land, sa han, bland annat.

– Det finns ingen plats för islamister i Sverige, underströk SD-ledaren.

Jimmie Åkesson sa också att dagens Sverige liknar ”vilda västern” och att det är ett ”trasigt, splittrat och farligt land” där det pågår ”krig på gatorna”.

”Rena lögner”

”Rena lögner”

Det säger Lena Hallengren, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, om Jimmie Åkessons utspel om att Socialdemokraterna ”är en aktiv del av den islamistiska rörelsen”, enligt TT, vilket bland annat Omni rapporterar om.

Lena Hallengren beskriver Jimmie Åkessons attack som ”oerhört osvensk” – och hon liknar den vid hur Putin i Ryssland legitimerar sina attacker mot Ukraina.

– Putin säger att de är nazister och det tycker vi är absurt här hemma i Sverige. Jag tycker att Jimmie Åkesson gör precis samma sak när han har en motståndare som han har svårt att hantera. Vi har inte sett den typen av retorik tidigare, säger Lena Hallengren, enligt TT.

Foto: Sverigedemokraterna

+1
29
+1
1
+1
0
+1
4
+1
1
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS