Jimmy Loord är på väg att bli ordförande för Kristdemokraterna i länet

Jimmy Loord är på väg att bli ordförande för Kristdemokraterna i länet

2020-03-30 0 av Peter A Rosén


KALMAR LÄN

Regionrådet Jimmy Loord, Nybro, är på väg att ta över som distriktsordförande i Kristdemokraterna efter Anders Andersson.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på måndagen.

Nu på lördag har Kristdemokraterna i Kalmar län ett partidistriktsårsmöte, där deltagarna bland annat ska välja en ny distriktsstyrelse.

Vår tidning har tidigare berättat att Anders Andersson, från Järnforsen, väljer att kliva av efter hela 21 år som ordförande i länet.

– Efter en hel del arbete i valberedningen, så har vi kommit fram till att vi vill föreslå att Jimmy Loord tillträder som ny ordförande, med uppdraget att leda Kristdemokraterna i länet i den spännande tid som partiet befinner sig i, säger valberedningens ordförande Åke Nilsson, från Silverdalen.

Har det som krävs

– Jimmy har sedan många år erfarenhet av ledande positioner i civilsamhället och han har också hunnit bygga upp en politisk erfarenhet från både riksdag, region och kommun, som gör att vi känner oss väldigt trygga med vårt förslag. Vi vet att Jimmy har de egenskaper som partiet behöver för att fortsätta det framgångsrika politiska arbete som alltid varit signifikativt för Kristdemokraterna i Kalmar län. Jag vill tillägga att det är en helt enig valberedning som står bakom förslaget, säger Åke Nilsson.

Lördagens partidistriktsårsmöte kommer att genomföras digitalt på grund av coronapandemin.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Jimmy Loord (KD). FOTO: PETER A ROSÉN