Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord är på väg att bli ordförande för Kristdemokraterna i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Regionrådet Jimmy Loord, Nybro, är på väg att ta över som distriktsordförande i Kristdemokraterna efter Anders Andersson.

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på måndagen.

Nu på lördag har Kristdemokraterna i Kalmar län ett partidistriktsårsmöte, där deltagarna bland annat ska välja en ny distriktsstyrelse.

Vår tidning har tidigare berättat att Anders Andersson, från Järnforsen, väljer att kliva av efter hela 21 år som ordförande i länet.

– Efter en hel del arbete i valberedningen, så har vi kommit fram till att vi vill föreslå att Jimmy Loord tillträder som ny ordförande, med uppdraget att leda Kristdemokraterna i länet i den spännande tid som partiet befinner sig i, säger valberedningens ordförande Åke Nilsson, från Silverdalen.

Har det som krävs

– Jimmy har sedan många år erfarenhet av ledande positioner i civilsamhället och han har också hunnit bygga upp en politisk erfarenhet från både riksdag, region och kommun, som gör att vi känner oss väldigt trygga med vårt förslag. Vi vet att Jimmy har de egenskaper som partiet behöver för att fortsätta det framgångsrika politiska arbete som alltid varit signifikativt för Kristdemokraterna i Kalmar län. Jag vill tillägga att det är en helt enig valberedning som står bakom förslaget, säger Åke Nilsson.

Lördagens partidistriktsårsmöte kommer att genomföras digitalt på grund av coronapandemin.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Jimmy Loord (KD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS