Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): ”Anhörigvårdare slits mellan hopp och förtvivlan”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Vid mötet med regionfullmäktige idag behandlades Kristdemokraternas motion om regionens ansvar för anställda som vårdar anhöriga. Kristdemokraterna vill se en generös hållning som fastslås i en policy.”

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Hälso- och sjukvården är helt beroende av anhörigvårdare, privatpersoner som ställer upp för sina anhöriga. Många av regionens egna anställda tillhör samtidigt denna grupp. Därför bör regionen som arbetsgivare förtydliga att en generös hållning gäller, säger Jimmy Loord (KD), regionråd.

”Jag har svårt att se varför man inte helt enkelt kan bifalla vårt förslag”

JIMMY LOORD (KD)

”Den S-ledda majoriteten hävdar att inget behöver göras men att den samtidigt är beredd att utreda saken”, skriver Kristdemokraterna.

– Jag har svårt att se varför man inte helt enkelt kan bifalla vårt förslag och skapa en policy som säger att anställda som vårdar anhöriga ska få det stöd de behöver från arbetsgivaren, säger Jimmy Loord. 

– Vi vet att många anhörigvårdare har en tuff situation. Man slits mellan att göra ett bra jobb på arbetet och finnas till hands för den man vårdar hemma. Det är inte helt ovanligt att man drabbas av psykisk ohälsa. Det finns exempel, även i Region Kalmar län, på att man slutar sin anställning. Vi har lagt denna motion för alla anhörigvårdare som slits mellan hopp och förtvivlan, säger Jimmy Loord.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS