Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): ”Det är vad vi vill veta”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Frågan om Sveriges låga antal vårdplatser är brännande aktuell på riksnivå. I en interpellation ställd till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou vill Kristdemokraterna och Moderaterna ha svar på hur minskningen har genomförts i Region Kalmar län”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Sedan 2014 har enligt den officiella statistiken 140 vårdplatser försvunnit i Region Kalmar län. Det är nästan var femte vårdplats. Man kan utgå ifrån att detta har fått stora konsekvenser för länets kommuner och den vård och omsorg de bedriver. Har regionen tagit sitt ansvar och gjort minskningen i dialog med kommunerna? Det är vad vi vill veta, säger Jimmy Loord (KD), oppositionsråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsberedningen. 

Jimmy Loord (KD). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Antalet vårdplatser i relation till befolkningen har minskat ordentligt i Region Kalmar län, liksom i hela landet. Även Lena Hallengren (S) har sagt att antalet vårdplatser som finns idag är för litet. Besluten som har skapat denna situation fattas i regionerna. Därför vill vi veta vilka strukturer som finns för dessa beslut och hur analyserna av beslutens konsekvenser har sett ut, säger Malin Sjölander (M), oppositionsråd och vice ordförande i regionstyrelsen.

Malin Sjölander (M). Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Foto: Region Kalmar län (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS