Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): ”Har Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet abdikerat?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Har Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet abdikerat inför de långa köerna?”, skriver Kristdemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Köerna till länets hörselvård har under många år varit långa och lika länge har tillgängligheten varit föremål för politisk debatt. Regionrådet Jimmy Loord (KD) börjar nu tröttna och är orolig för att S, C och V har abdikerat inför det lidande som dessa extremköer medför”, skriver KD.

”Mycket förundrad”

– Just nu får en patient vänta i 15 månader för utprovning av hörapparat i södra länsdelen och 7 månader i norra. Det är extremt långt ifrån de 90 dagar som vårdgarantin anger. Jag är mycket förundrad över att den politiska majoriteten inte gör mer, säger Jimmy Loord.

– Senaste gången jag återigen lyfte problematiken så efterfrågade jag blocköverskridande politiska samtal för att hitta lösningar. Min önskan avfärdades snabbt av regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S), som svarade att det är upp till verksamheten själv att lösa väntetiderna. Det var förstås ett väldigt undflyende svar – men majoriteten med S, C och V är givetvis fria att distansera sig från olika jobbiga bekymmer.

”Sämsta betyget av mig”

Jimmy Loord fortsätter:

– Just nu är verksamheten i södra länsdelen fullbemannad och man har till och med ”överanställt” en medarbetare. Ändå så lyckas vi inte komma ner i rimliga tider. Bekymret är alltså att verksamhetens tilldelade budgetramar inte är anpassade för att vi ska klara vårdgarantins krav på max 90 dagars väntan. Majoriteten kan inte längre, som Angelica Katsanidou gör, säga att det är upp till verksamheten att lösa väntetiderna när hon och hennes kompisar i C och V samtidigt inte ger verksamheten rätt förutsättningar. Den sortens politiskt ledarskap riskerar att knäcka medarbetare och får tyvärr sämsta betyget av mig. Nu är frågan om S, C och V helt abdikerat för de långa köerna och det lidande som så många med hörselnedsättning får genomleva innan man får hjälp? Nu duger det inte längre att föra över ansvaret på verksamheten. Nu vill jag och även de många invånare som tvingas köa för hörapparat få besked. Finns det en politisk vilja hos majoriteten att lösa frågan, eller inte?

Foto: Kristdemokraterna

+1
5
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS