Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD) hävdar att Peter Wretlund (S) ljuger: “Han plurrar”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

– Det är uppenbart att Peter Wretlund (S) ljuger, säger regionrådet Jimmy Loord (KD) efter att ha läst en artikel i Oskarshamns-Nytt, där Peter Wretlund uttalar sig om Kristdemokraternas länsfärdtjänstförslag.

– I stället för att svara på min direkta fråga slänger han sig med falsarier och felaktiga siffror. Som ordförande (i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län) borde han ha bättre koll på siffrorna. Peter Wretlund utgår ifrån siffran som fanns innan utredningen.

“Det är anmärkningsvärt att en så rutinerad politiker som Peter Wretlund ger sig ut på så tunn is som i detta fall inte visar sig hålla”

JIMMY LOORD (KD), REGIONRÅD

– Utredningen hösten 2021 angav nivån 5–10 miljoner kronor och vi tog in 7 miljoner kronor i vårt budgetförslag. Vi har därmed en god finansiering för att införa länsfärdtjänst.

– Det är anmärkningsvärt att en så rutinerad politiker som Peter Wretlund ger sig ut på så tunn is som i detta fall inte visar sig hålla. Han plurrar, säger Jimmy Loord, som pekar på underlaget från kollektivtrafiknämndens sammanträde den 25 augusti förra året:

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS