Jimmy Loord (KD) hävdar att Peter Wretlund (S) ljuger: ”Han plurrar”

Jimmy Loord (KD) hävdar att Peter Wretlund (S) ljuger: ”Han plurrar”

2022-08-25 Av av Peter A RosénLÄNET

– Det är uppenbart att Peter Wretlund (S) ljuger, säger regionrådet Jimmy Loord (KD) efter att ha läst en artikel i Oskarshamns-Nytt, där Peter Wretlund uttalar sig om Kristdemokraternas länsfärdtjänstförslag.

– I stället för att svara på min direkta fråga slänger han sig med falsarier och felaktiga siffror. Som ordförande (i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län) borde han ha bättre koll på siffrorna. Peter Wretlund utgår ifrån siffran som fanns innan utredningen.

”Det är anmärkningsvärt att en så rutinerad politiker som Peter Wretlund ger sig ut på så tunn is som i detta fall inte visar sig hålla”

JIMMY LOORD (KD), REGIONRÅD

– Utredningen hösten 2021 angav nivån 5–10 miljoner kronor och vi tog in 7 miljoner kronor i vårt budgetförslag. Vi har därmed en god finansiering för att införa länsfärdtjänst.

– Det är anmärkningsvärt att en så rutinerad politiker som Peter Wretlund ger sig ut på så tunn is som i detta fall inte visar sig hålla. Han plurrar, säger Jimmy Loord, som pekar på underlaget från kollektivtrafiknämndens sammanträde den 25 augusti förra året:

Dela gärna artikeln: