Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johanna Wyckman (L): ”Det här är riktigt bra siffror som vi ska vara otroligt stolta över”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Ett strävsamt och målmedvetet arbete av alla Region Kalmar läns medarbetare ger resultat; primärvården i Region Kalmar län ligger i toppskiktet, jämfört med landets övriga regioner. När det gäller tillgänglighet hamnar vår region allra högst men i samtliga dimensioner har Region Kalmar län som lägst en tredje plats.  Det visar den senaste Nationella patientenkäten”, skriver majoritetspartierna i Länsunionen – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna – i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Den Nationella patientenkäten som presenterades under tisdagen rör samtliga offentliga och privata mottagningar. Totalt är det sju olika dimensioner som redovisas i mätningen: helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet och involvering, respekt och bemötande, kontinuitet och koordinering, information och kunskap samt tillgänglighet.”

”Det här är ett kvitto på att Region Kalmar läns primärvård är i toppklass”

ANGELICA KATSANIDOU (S), ORDFÖRANDE I REGIONSTYRELSEN I REGION KALMAR LÄN

– Det här är ett kvitto på att Region Kalmar läns primärvård är i toppklass. Många års medvetet arbete med kvalitetsförbättringar och ständig utveckling, drivet av våra fantastiska medarbetare, bär frukt. Det här betyder inte att vi lutar oss tillbaka och är nöjda, det finns fortfarande mycket som kan bli bättre. Men det ger oss ett bevis på att vi är på god väg, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Angelica Katsanidou (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

”När det gäller just tillgängligheten till primärvården hamnar Region Kalmar län allra högst. Totalt fick 12 804 patienter i länet möjlighet att ge sin syn på vården”, skriver Länsunionen.

– Region Kalmar län levererar förstklassig primärvård i hela länet. Vi vet sedan tidigare mätningar att länsbornas förtroende för vården är högt, detta är ännu ett bevis på det strålande arbetet. Man ska komma ihåg att den här mätningen är gjord under ett år där primärvården fått ta mycket ansvar inte minst med vaccineringen och stora förändringar för att möta covid-19, vilket ytterligare förstärker vikten av det här resultatet, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

”Jag vill verkligen passa på att hylla våra fantastiska medarbetare som jobbar hårt varje dag för att alla våra patienter ska få vård i tid, få möjlighet att delta i sin egen vård och alltid bli bemötta med respekt och ett lyssnande öra”

JOHANNA WYCKMAN (L)

– Det här är riktigt bra siffror som vi ska vara otroligt stolta över. Jag vill verkligen passa på att hylla våra fantastiska medarbetare som jobbar hårt varje dag för att alla våra patienter ska få vård i tid, få möjlighet att delta i sin egen vård och alltid bli bemötta med respekt och ett lyssnande öra. Att vi presterar så bra i mätning efter mätning är tack vare dem, säger Johanna Wyckman (L), översta bilden, regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

”Feedbacken från patienterna är strålande”

ANGELICA KATSANIDOU

”I enkäten har patienterna haft möjlighet att i egna ord beskriva sina upplevelser i samband med det senaste vårdbesöket och komma med förbättringsförslag”, skriver Länsunionen. Feedbacken från patienterna är strålande och de synpunkter som kommer in kan verkligen hjälpa mottagningarna att driva utvecklingen än mer. Det här är avgörande frågor för framtidens hälso- och sjukvård och vi har fantastiska medarbetare som driver den här utvecklingen, säger Angelica Katsanidou (S).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS