Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johanna Wyckman (L): ”Regionen ska vara ett föredöme”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag redovisades delårsrapporten för Region Kalmar län, där resultat från januari till april visas samt en ekonomisk prognos för helåret 2021. Genomgående pekar kurvorna åt rätt håll. Exempelvis fortsätter smittspridningen att gå ner, fler invånare får fast läkarkontakt och punktligheten i busstrafiken ökar. Samtidigt ser det ut som att de ekonomiska målen mås. Prognosen visar att regionen kommer att gå med 191 miljoner kronor med överskott för helåret.

Det skriver länsunionen – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna –  i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Regionen är välskött”

ANGELICA KATSANIDOU (S), REGIONSTYRELSENS ORDFÖRANDE

– Regionen är välskött. Överskotten behövs för att klara av den uppskjutna vården och viktiga investeringar. De första månaderna har givetvis präglats av pandemin. Många medarbetare har arbetat under svåra och utmanande förhållanden. Men nu har vi definitivt en ljusare utveckling. Vi går från stor smittspridning och hög belastning till hur antalet insjuknade fortsätter att minska. Samtidigt gäller det att fortsätta ha en hög beredskap. Det finns en osäkerhet över hur situationen ser ut över och efter sommaren. Därtill fortsätter regionen med stor framgång det pågående vaccinationsarbetet, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”Vi vill se till att sjukvården snarast möjligt ska kunna börja beta av de planerade besök och operationer som ställts in”

CHRISTER JONSSON (C), VICE ORDFÖRANDE I REGIONSTYRELSEN

”Pandemin har drivit på utvecklingen till mer nära och öppna arbetssätt. Användandet av digitala verktyg har ökat och utvecklingen från mestadels fysisk till alltmer digital vård har påskyndats. Delårsrapporten visar att invånarnas användning av e-tjänster fortsätter att öka. Över 200 000 länsinvånare är anslutna till e-tjänsterna. Arbetet med att säkra fast läkarkontakt och stärka kontinuiteten har fortsatt och 75 procent har idag en fast läkarkontakt”, skriver länsunionen.

– Utmaningen framåt blir att säkerställa att dessa nya digitala arbetssätt blir långsiktigt bestående. Det kommer behövas när vi nu ska möta den vård som tvingats skjutas upp. Här ser vi en stor utmaning. Vi vill se till att sjukvården snarast möjligt ska kunna börja beta av de planerade besök och operationer som ställts in, säger Christer Jonsson (C), regionstyrelsens vice ordförande.

”Hållbarhetsarbetet är högt prioriterat”

JOHANNA WYCKMAN (L), REGIONRÅD

”Delårsrapporten visar också att regionen fortsätter att vara framgångsrika i rekryteringsarbetet. Av de 48 sjuksköterskestudenter som examinerades vid Linnéuniversitetet i januari har 32 anställts vid Region Kalmar län. Det motsvarar 65 procent, vilket är en ökning jämfört med förra året då 58 procent av sjuksköterskestudenterna anställdes”, skriver länsunionen.

”Inom regionens övriga verksamheter finns också positiva exempel: Punktligheten i busstrafiken har förbättrats under året, bredbandstäckningen fortsätter att förbättras och koldioxidutsläppen minskat med 67 procent från basåret 2012.”

– Hållbarhetsarbetet är högt prioriterat. Regionen ska vara ett föredöme och delårsbokslutet visar att regionen lever upp till de politiskt höga ambitionerna, säger Johanna Wyckman (L), regionråd. (Bilden)

Foto: Liberalerna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS