John Dahlström fortsätter i IKO: ”Både klubben och jag själv har tagit enorma steg”

John Dahlström fortsätter i IKO: ”Både klubben och jag själv har tagit enorma steg”

2022-01-28 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Strax innan sin 200:e grundseriematch (han har dessutom avverkat 20 slutspelsmatcher) i IK Oskarshamn skrev forwarden John Dahlström på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Jag har varit med på en lång resa – och jag trivs jättebra i klubben och i staden. Både klubben och jag själv har tagit enorma steg, säger han till ON strax efter 4–3-vinsten hemma mot Skellefteå AIK på torsdagskvällen.

John Dahlström, som för övrigt gjorde mål mot sin gamla klubb Frölunda på sin 25-årsdag i lördags (IKO vann med 7­–4), konstaterar att det var riktigt starkt att besegra erkänt skickliga Skellefteå ytterligare en gång.

– Jäkligt skönt.

IKO vann matchserien mot SAIK med 3–1 under innevarande säsong.

Hur är det möjligt, med tanke på hur bra de är?

– För att vi också är ett riktigt skickligt lag, tycker jag. Vi har spelat riktigt bra hockey under en längre tid, svarar John Dahlström.

– I dag var det framför allt kedjan med Olofsson, Karlkvist och Rosdahl som drog lasset och visade framfötterna. Det var oerhört viktigt för oss.

Ni möter Örebro på bortais på söndag – sedan väntar ett längre matchuppehåll under OS. Nästa inplanerade fajt är borta mot Frölunda, den 17 februari. Hur ser du på det?

– Det är som det är. Senast vann vi mot Malmö efter ett längre uppehåll. Vi kommer nog att få se fler ändringar i spelprogrammet, dessutom. Det gäller att hänga med, säger John Dahlström.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: