Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jonas Erlandsson (S): ”Viktigt att man får hjälp i ett tidigt skede”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY

Tidigare på tisdagen berättade vi att vart sjätte barn i Högsby kommun har föräldrar med skulder hos Kronofogden. Läs den artikeln här.

Det är den sämsta noteringen i länet. Endast fem kommuner i landet har sämre siffror. Det visar statistik från Kronofogden och Statistiska centralbyrån, SCB.

Vi bad Jonas Erlandsson (S) – oppositionsråd i Högsby kommun – om en kommentar.

– När man känner att man börjar tappa taget, så är det viktigt att man faktiskt vänder sig till kommunen, så att man får hjälp i ett tidigt skede – och att man inte låter det gå för långt, säger han.

Jonas Erlandsson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

Via socialförvaltningen kan man få hjälp med rådgivning, konsumentvägledning, skuldsanering och så vidare, konstaterar han.

– Det är när det går för långt som det blir jobbigt. Det är bättre att ta tag i det tidigt. Sedan måste givetvis samhället i övrigt jobba med att folk ska få arbete. Det är A och O. Så att man inte behöver hamna i de här situationerna.

Hur kommer det sig att Högsby ligger så illa till?

– Jag har inte läst det här i sin helhet – men tittar man på de socioekonomiska förutsättningarna som vi har – med utbildning och medelinkomst – så ligger vi lågt, säger Jonas Erlandsson.

Klasskillnader, helt enkelt?

– Ja, så kan man säga.

– Och att vi har haft ett högt flyktingmottagande kan säkert spela roll också. Det är inte orimligt, kanske.

Foto: Kronofogden (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS