Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jonathan Sager i Oskarshamnspartiet ger en känga till SD: “Kanske dags att gå och lägga sig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

DEBATTARTIKEL

Replik på Ted Nybergs och Sverigedemokraternas debattartikel:

Det är dags för politiker att lära sig att ärlighet varar längst.

Det är tråkigt att se hur hetsiga och offensiva Sverigedemokraterna blir när de får ta emot kritik.

Både SD och Oskarshamnspartiet har presenterat var man står i frågan om arenautredningen.

Som vanligt i politiken så finns det mer än en åsikt och mer än en tanke på hur vi kan göra Oskarshamn till en bättre kommun.

SD tycks hellre vilja skapa illvilja och splittring snarare än att göra kommunen bättre.

SD har blivit erbjudna möjligheten att öppet debattera frågan om en ny arena – men har inte tagit den. I stället så väljer partiets gruppledare och oppositionsråd att trakassera unga företrädare på nätet.

“Dyrt och ogenomtänkt”

Oskarshamnspartiet tycker att förslaget i arenautredningen är ett dyrt och ogenomtänkt förslag och vill i stället se att man bygger en ny B-hall för att kunna ge IK Oskarshamn mer istid – men framförallt för att göra det enklare för ungdomsföreningar och barnfamiljer att nyttja hallen.

På det sättet så löser man de främsta behoven som finns inom hockeyn och gör kommunen mer trivsam för barnfamiljer och ungdomar.

Allt detta utan att riskera en välfärdsslakt eller en skattehöjning i framtiden.

Anledningen till att vi gör den här prioriteringen är inte för att vi hatar hockey eller för att vi inte vill att familjer ska kunna avnjuta en resa till en ishall – utan för att vi till skillnad från SD är ärliga med hur situationen ser ut i Oskarshamn.

Oskarshamn har byggt en dyr brygga, som även fast den är fin, hamnade på ett pris långt över den planerade byggkostnaden. Kikeboskolan står nu vandaliserad och vi har kunnat läsa om hur situationen på våra skolor blir allt tråkigare. I den situationen, medan SD väljer att nätkriga och skrika sig röda, så väljer Oskarshamnspartiet att ta ansvar och vara är ärliga mot medborgarna med att säga att vi helt enkelt inte har råd.

“Enkelt att lova allt till alla”

Oskarshamn behöver satsningar i skolan och fler lärare, vi behöver fler skolsköterskor och mer personal inom omsorgen. Det är enkelt att lova allt till alla, det är enkelt men när dagen kommer och valet står mellan välfärdsslakt och skattehöjning så kommer inte Oskarshamnspartiet stå där med byxorna nere och säga ”vi såg det inte komma”.

SD tycks ha glömt att pengarna som betalar för deras löner och pengarna som kommer betala för arenan inte uppstår från det tomma intet, det är våra skattemedel som folk har jobbat ihop i förväntan om att kommunen ska leverera en bra skola och fritid till deras barn och en bra välfärd för dess medborgare.

“Jag och Oskarshamnspartiet kommer att sätta kommunens skolor och äldreboenden före en ny hockeyarena”

Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet

Jag och Oskarshamnspartiet är ärliga mot medborgarna och tydliga med våra prioriteringar, oavsett vad Ted Nyberg (SD) eller Leif Axelsson (SD) tycker – eller hur många påhopp på nätet de för så kommer jag inte att vika mig.

“Kanske dags att sluta”

Jag och Oskarshamnspartiet kommer att sätta kommunens skolor och äldreboenden före en ny hockeyarena, vi kommer låta föräldrar och familjer få i mer pengar i plånboken istället för att införa en sverigedemokratisk arenaskatt.

Vi står stolta och trygga med våra prioriteringar och om SD på riktigt kan säga att det gör densamma så utmanar jag partiet att möta mig i en debatt om ämnet ansikte mot ansikte, för i ärlighetens namn kan man inte försvara sin politik mot en nyinflyttad invånare så kanske det är dags att sluta komma med ogenomtänkta förslag och hetsa på nätet och i stället gå och lägga sig.

Jonathan Sager

Oskarshamnspartiet

Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet
Jonathan Sager. Foto: Peter A Rosén
+1
33
+1
4
+1
0
+1
24
+1
0
+1
0
+1
8

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS