Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet: “Medan andra bråkar och klagar så…”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Medan andra bråkar och klagar så kommer Oskarshamnspartiet med lösningar.

Oskarshamn har ett dåligt företagsklimat.

Om du som entreprenör vill driva ett företag så är Oskarshamns kommun en av Sveriges sämsta kommuner att välja, om du istället vill starta ett eget företag och testa om just din idé har potentialen att bli Sveriges nästa ”success story” så är Oskarshamn en dålig kommun att välja att som startpunkt.

“Inte politiska floskler”

Detta är inte politiska floskler eller utspel, utan den verklighet som kommunens företag befinner sig i, i mätning efter mätning så kraschar Oskarshamn som företagskommun, år efter år så ser vi hur det blir tuffare att driva och våra egna företagare ger kommunen bottenbetyg när de själva ska betygsätta kommunens näringslivsarbete.

“Oskarshamnspartiet är inte som de andra partierna”

Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet

På grund av att verkligheten ser ut som den gör så är det enkelt för oppositionspartier att försöka ställa majoriteten mot väggen och försöka vinna billiga politiska poäng genom att beskylla majoriteten för deras dåliga politik utan att komma med egna förslag eller presentera en egen lösning.

Oskarshamnspartiet är inte som de andra partierna och istället för att göra som Sverigedemokraterna och endast skriva en interpellation och klaga, så är Oskarshamnspartiet konstruktivt och kommer istället med lösningar.

Om Oskarshamn ska bli en företagskommun värdig namnet så krävs det en politisk attitydförändring.

Företag och näringsidkare ska inte ses som motståndare till kommunen utan som komplement och samarbetspartners i målet mot ett bättre Oskarshamn.

“Välkomnande och lyhörd”

Det första kommunen behöver göra är att introducera månadsvisa samtal där alla kommunens företagare bjuds in för att lyfta sin problem och behov, då kan kommunen höra hur snacket går samtidigt som företagare får en kommun som är välkomnande och lyhörd.

Att börja bjuda in och lyssna på företagen och näringsidkare är ett bra första steg att ta, men utan konkreta åtgärder så blir det bara ett slag i luften. Därför vill Oskarshamnspartiet se att kommunen etablerar ett kommunalt näringslivscentrum för kommunens alla företagare, där idéer och tankar kan bli konkreta politiska åtgärder.

“Oskarshamnspartiet har flera idéer, tankar och förslag på hur Oskarshamns kommun kan bli Sveriges ledande företagskommun”

Förutom det så krävs det att kommunen sätter upp tydliga mål såsom att inom tre år hamna i topp tio kommuner i Svenskt näringslivs rankning och blir mer transparenta och skaffar sig ett kommunalt fokus i sina offentliga upphandlingar samt skaffar sig en kommunal näringslivsstrategi.

“Vill bjuda in majoriteten”

Oskarshamnspartiet har flera idéer, tankar och förslag på hur Oskarshamns kommun kan bli Sveriges ledande företagskommun.

Vi vill därför öppet bjuda in majoriteten och Lucas Lodge (M) till att öppet diskutera och lägga upp en tydlig plan för hur vi ska ta oss framåt som kommun, för om hela kommunen ska ta sig framåt så krävs det lösningar och åtgärder, inte pajkastning och billiga politiska poäng.

Jonathan Sager

Oskarshamnspartiet

Foto: Peter A Rosén

+1
14
+1
0
+1
0
+1
22
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS