Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Husbranden utanför Mönsterås: En man greps under natten – han är misstänkt för mordbrand

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Klockan 21.53 på tisdagen kom det in ett larm om en husbrand i Harrstorp, strax utanför Mönsterås.

Vår tidning pratade med Magnus Skyttemo, inre befäl vid räddningstjänsten, klockan 22.30.

– Det är en totalskada. Hela villan brinner just nu – och elden har även spridit sig till ett intilliggande förråd. Det finns hot om spridning till terräng – vi har haft lite spridning i terrängen. Det finns även hot om spridning till närliggande byggnader, konstaterade han.

“Kan inte rädda villan”

– Vi kan inte rädda villan som brinner, så vi försöker förhindra spridning till närliggande byggnader och terräng, sa Magnus Skyttemo.

Uppdatering, onsdag, klockan 07:42:

“Tidigt under arbetets gång fattades misstankar om att branden kunde vara anlagd.  En man i 25-årsåldern greps under natten och anhölls senare, misstänkt för mordbrand. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras”, skriver polisen på sin hemsida.

Nekar till brott

– Man hittar ingen naturlig brandorsak. Ingen ström är inkopplad i huset. Det är obebott, säger Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, till vår tidning på onsdagsförmiddagen.

– Vi fick in uppgifter under natten som gjorde att vi hämtade in den misstänkte mannen. Han anhölls senare. En teknisk undersökning ska genomföras när det går. Och den misstänkte ska förhöras under dagen, tillsammans med en försvarare. Initialt nekar mannen till brott.

Bor han i området?

– Ja, i kommunen.

Det fanns inga människor eller djur i huset?

– Nej, inte efter vad vi har fått inrapporterat, säger Robert Loeffel.

Räddningstjänsten konstaterar att branden är släckt samt att totalt två byggnader, huset och ett uthus, är totalförstörda.

Det har även brunnit lite grand i den intilliggande terrängen.

Efter lunch på onsdagen ska räddningstjänsten genomföra en okulärbesiktning, med hjälp av en drönare, för att försäkra sig om att allt är som det ska vara.

Nattens gnistregn var kraftigt.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
3
+1
0
+1
0
+1
2
+1
2
+1
27
+1
17

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS