Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kaj Holst (M): ”Det är fullständigt oacceptabelt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Kaj Holst (M), bilden, och Monica Ljungdahl (M) har lämnat in en motion där de föreslår att regionen skyndsamt kommer i gång med att utbilda och öva sina medarbetare och politiker i hur de kan lösa sina uppgifter i händelse av en krissituation. Detta har inte gjorts under de senaste mandatperioderna, trots att det är ett krav enligt lagen om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap.

– De senaste årens händelser, med bland annat en pandemi och ett förändrat säkerhetspolitiskt läge i vårt närområde, visar att regionen så långt det går måste vara förberedd på det otänkbara. Vi ställde regionmajoriteten mot väggen redan för två år sedan om varför regionen i strid mot lagen inte genomför utbildningar och övningar för medarbetarna och oss politiker, men sedan dess har det inte hänt någonting. Det är fullständigt oacceptabelt, säger Kaj Holst (M), ledamot i regionfullmäktige.

”Allt annat vore direkt pinsamt”

MONICA LJUNGDAHL (M)

– Ansvaret för att vi politiker och regionens medarbetare inte har fått någon utbildning eller övat regelbundet på att kunna lösa våra uppgifter om krisen kommer faller tungt på regionmajoriteten (S, C och L). Vi har lyft detta i regionfullmäktige tidigare. Nu utgår jag från att regionmajoriteten snabbehandlar och bifaller vår motion så att regionen kan uppfylla lagkraven – allt annat vore direkt pinsamt, säger Monica Ljungdahl (M), ledamot i regionfullmäktige.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS