Kalmar län tilldelas 24 miljoner för nytt arbetsmarknadsprojekt

Kalmar län tilldelas 24 miljoner för nytt arbetsmarknadsprojekt

2023-01-20 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

Kommunförbundet Kalmar län har fått ESF-bidrag inom området ”Insatser till arbetslösa i Småland/öarna” på cirka 24 miljoner till projektet SIA, Samverkan, Inkludering och Anställningsbarhet. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Elva av länets tolv kommuner – Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Torsås, Vimmerby, Västervik, Oskarshamn, Högsby – samt Försäkringskassan, Rädda Barnen region syd, Fryshuset Småland/öarna, Region Kalmar län, Samordningsförbundet och Arbetsförmedlingen var med i projektansökan som i december beviljades samtliga 24 miljoner i ESF-bidrag.

Projektet startar i februari och planeras pågå i cirka tre år.

Länsövergripande struktur

Kommunförbundet har tidigare samordnat de två arbetsmarknadsprojekten Samverkan Leder till Arbete och Fortsatt Samverkan Leder till Arbete. SIA kommer att använda erfarenheterna och den stärkta samverkan som tidigare projekten byggt upp och fokusera på utanförskapsfrågor ur ett reaktivt och proaktivt perspektiv. Projektet fungerar som en länsövergripande struktur för att driva utvecklingen av arbetsmarknadsarbetet i länets kommuner.

– Vi är väldigt glada att ha fått ESF-bidraget till projektet! Det ska bli spännande med utvecklingen av detta projekt som trots att det redan finns en uppbyggd grund från tidigare har ett nytt fokusområde och nya aktörer inblandade som vi tror kommer att leda till ytterligare framgångar inom arbetsmarknadsområdet. Bland annat kommer vi att arbeta mer med skolan, socialtjänst och den idéburna sektorn, säger Matilda Svensson, projektledare för SIA på Kommunförbundet Kalmar län.

Foto: Riksbanken

Dela gärna artikeln med dina vänner: