Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kamerabevakning ger polisen bättre möjligheter att förebygga och stoppa grovt gängvåld

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Regeringen vill utöka användningen av kamerabevakning för brottsförebyggande arbete. Förslaget presenterade regeringen tidigare i veckan. ”Detta har stor praktisk betydelse för att förhindra och förebygga fler skjutningar och sprängningar”, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i ett pressmeddelande.

Kamerabevakning har en brottsförebyggande effekt, är ett effektivt verktyg i brottsutredningar och kan användas för att stoppa pågående brott. I ljuset av den senaste tidens våldsvåg har regeringen presenterat en ny kameraoffensiv, som bland annat ska ge polisen bättre förutsättningar att använda sig av ansiktsigenkänning, automatisk avläsning av registreringsskyltar och direktåtkomst till trafikkameror.

– Detta har stor praktisk betydelse för att förhindra och förebygga fler skjutningar och sprängningar. Och polisens möjligheter att identifiera och lagföra kriminella förbättras avsevärt. Det handlar om att skapa enklare och tydligare regler, och därmed öka utrymmet att använda kameror och andra effektiva verktyg i brottsbekämpningen, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Justitieminister Gunnar Strömmer (M)
Justitieminister Gunnar Strömmer (M). Foto: Ninni Andersson/Regringskansliet

Foto: Freepik

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS