Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Karin Helmersson (C): ”Bromma är hela Sveriges flygplats”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag presenteras den snabbutredning som regeringen har beställt om att lägga ned Bromma flygplats. Enligt utredaren är en nedläggning av Bromma flygplats och en överflytt av verksamheten till Arlanda fullt möjlig. Detta är något som Centerpartiet i Kalmar län ser med stor oro på.”

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på tisdagen

”Förutom att det kommer att krävas stora investeringar i infrastrukturen på och runt Arlanda, något som skulle kunna påverka andra viktiga infrastruktursatsningar runt om i landet negativt, så skulle detta innebära stora konsekvenser för tillgängligheten för övriga delar av Sverige.”

”Väldigt viktig del”

– Bromma är hela Sveriges flygplats och det är viktigt att den behålls för utvecklingen i hela Sverige, istället för att stänga flygplatsen så behöver tillgängligheten öka och framför allt så behöver takten i den gröna omställningen av flyget öka, säger Karin Helmersson (C), som är ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Region Kalmar.

”Sverige är som bekant ett väldigt avlångt land och inrikesflyget är en viktig del för att hela landet ska kunna utvecklas. Att kunna ta sig till och från Stockholm över dagen för möten och vidare transport till andra platser i landet är en viktig förutsättning för näringslivet och skapar möjligheter till etablering och utveckling utanför storstadsregionerna”, skriver Centerpartiet.

”Mycket viktigare”

– För Kalmar kommuns utveckling är flyget en väldigt viktig del, flera av våra företag i kommunen använder sig frekvent av inrikesflyget och deras förutsättningar skulle markant försämras om den här utredningen skulle bli verklighet. Sedan har vi satsningen som Linnéuniversitetet gjort i Kalmar som verkligen höjt attraktionskraften för kommunen och regionen, även för deras verksamhet är inrikesflyget viktigt, säger Erik Ciardi (C), som är kommunalråd i Kalmar kommun.

– För Centerpartiet i Kalmar län är detta väldigt mycket viktigare än att man hetsar fram en nedläggning av en flygplats innan vi har säkerställt att Kalmar kommun och regionen kan vara en del i hela Sveriges utveckling, betonar han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS