Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Karin Helmersson (C): “Det finns krafter i samhället i dag som vill begränsa kulturen”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Kulturen i länet ska fortsätta utvecklas och nu tar SCV-majoriteten de första stegen mot en ny kulturplan genom en kulturturné i kommunerna. Kulturplanens syfte är att öka jämlikheten i länet på hur man arbetar med kultur, speciellt för barn och unga. Tillgången ser olika ut, även om det under senaste planperioden har tagits flera kliv framåt både i det offentliga och privata rummet”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande på fredagen.

”Kulturturnén inleds i Västerviks kommun där också Vimmerby och Hultsfred deltar. Dialogen kommer grundas i hur vi utvecklar kulturen tillsammans för att stärka invånarna både ur ett demokratiskt perspektiv och för utveckling för både individ, föreningsliv och arbetsmarknaden.”

“Så ska vi inte ha det i Kalmar län”

Karin Helmersson, ordförande för regionala utvecklingsnämnden i Region Kalmar län

– Jag ser fram emot samtalen med kommunerna i hur vi tillsammans ska arbeta med kulturen framåt. Det finns krafter i samhället i dag som vill begränsa kulturen och i det inskränka både yttrandefriheten och den kreativa processen. Så ska vi inte ha det i Kalmar län. Vi vill se ett starkt kulturliv som både skapar jobb och starka, kreativa invånare, säger Karin Helmersson (C), ordförande för regionala utvecklingsnämnden.

Lena Granath (V), Malin Anell (S) och Karin Helmersson (C). Foto: SCV-majoriteten i Region Kalmar län

”Kulturutbudet för barn och unga i länet ser olika ut. Kulturplanen hjälper kommunerna och kulturlivet att dra åt samma håll så att kommuner, näringar, föreningsliv och regionen har gemensamma mål i hela länet”, skriver S, C och V.

“Barns och ungas rätt till kultur ska vara på lika villkor oavsett var du bor”

Malin Anell (S), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

– Barns och ungas rätt till kultur ska vara på lika villkor oavsett var du bor. Jag vill att alla barn som växer upp i Kalmar län ska få sin kreativitet bekräftad och utmanad för att få en trygg uppväxt och känna framtidstro. Vi ska ha ett jämlikt och jämställt kulturliv, speciellt för det som riktas mot barn och unga, och det kommer vara en prioriterad fråga längs hela resan med kulturplanen, säger Malin Anell (S), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

“Arbetet med kulturen behöver utvecklas i hela länet”

Lena Granath (V), regionråd

”Turnén kommer möta samtliga kommuner under våren och sedan kommer det ske dialog med kulturutövare inom de olika kulturområden för att regionen ska få brett inspel för kulturplanen. Kulturplanen kommer beslutas av regionfullmäktige under 2024”, skriver de tre partierna.

– Arbetet med kulturen behöver utvecklas i hela länet. Vi vet att deltagande på kulturarrangemang och kreativt skapande bidrar till ökad hälsa och välbefinnande, så det handlar inte bara om underhållning och jobb utan att våra länsinvånare ska få bättre hälsa, känna mening och få utspel för sin kreativitet, säger Lena Granath (V), regionråd.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS