Karin Helmersson (C): ”Vi är glada”

Karin Helmersson (C): ”Vi är glada”

2021-09-25 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Inför Centerpartiets partistämma hade Erik Ciardi, från Kalmar, och Karin Helmersson, från Nybro, motionerat om att bredbandsutbyggnaden i Sverige måste öka – när det gäller nedlagd kabel och – framför allt så måste takten öka, betonar de.

I motionen föreslår duon att det statliga stödet ska höjas – och att stödsystemet i högre grad ska gynna platser som marknaden inte når, samt att tomma hus kan räknas med i underlaget och att statens verksamheter, såsom Trafikverk och länsstyrelser, underlättar för bredbandsutbyggnad.

– Vi är glada över att vår motion har blivit väl mottagen av partistyrelsen och också stämman, säger Karin Helmersson som konstaterar att både stämman och partistyrelsen har valt att instämma i intentionerna i motionen.

Stämman beslutade också att verka för att förenkla del- och avbetalningsmöjligheter för bredbandsinstallationer.

– Digitaliseringen minskar avstånden och gör världen mer tillgänglig, ladugårdsplanen blir nya Stureplan, säger Erik Ciardi.

– Centerpartiet har historiskt varit ett parti som har haft bredbandsfrågan högt upp på agendan men vi är glada över att vi som parti nu flyttar fram positionerna ytterligare, betonar Erik Ciardi och Karin Helmersson.

Dela gärna artikeln: