Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KD: ”Akuten på sjukhuset i Oskarshamn har svårt att ta emot patientgruppen sköra äldre”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Det finns 5 200 personer i länet som ingår i gruppen sköra äldre. 500 av dessa ingår i Oskarshamns sjukhus upptagningsområde. Kristdemokraterna har fått information från ledningshåll om att akuten på sjukhuset i Oskarshamn har svårt att ta emot patientgruppen sköra äldre. Därför har Kristdemokraterna lämnat in en interpellation med frågor kring hur den politiska majoriteten tänker förbättra situationen”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– SCV-majoriteten har under de senaste åren stängt många vårdplatser på Oskarshamns sjukhus. Nu tvingas fler patienter transporteras till Kalmar eller Västervik. Det är olämpligt att äldre och sköra patienter körs runt i länet. De har rätt till kvalificerad vård på sitt hemsjukhus. För att klara sjukvårdsstrukturen i länet är det dessutom viktigt att varje sjukhus kan ta emot sin andel patienter. Annars uppstår köer på andra håll, säger Margreth Johansson (KD), ledamot i regionfullmäktige.

”Stor risk”

”Socialstyrelsen påpekar att det finns en stor risk för felbehandling när en patient lider av flera sjukdomar samtidigt och olika riktlinjer för behandling tillämpas parallellt. Myndigheten skriver: ”Mest sjuka äldre behandlas ofta med flera olika läkemedel, vilket bland annat kan öka risken för allvarliga biverkningar, fallskador, och behovet av akut vård”, skriver Kristdemokraterna.

– Den risk som Socialstyrelsen pekar på blir ännu större om patienten flyttas runt mellan olika avdelningar och sjukhus. Det är ovärdigt att tvinga våra äldre att resa långt för att få vård, och därmed riskera deras hälsa. Jag vill veta vad majoriteten tänker göra för att åtgärda problemen som ledningen vid sjukhuset pekat på – och jag hoppas få ett tydligt svar på regionfullmäktige, säger Margreth Johansson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
14
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS