Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KD-politiker vill veta om Mönsterås kommun bör införa vaccinationskrav

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

”Anser du att vår kommun bör införa vaccinationskrav för nyanställda inom vård och omsorg?”, skriver Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) och Madeleine Rosenqvist (KD) i en interpellation till Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås kommun.

”Flera kommuner har infört krav på att nyanställda inom vård och omsorg är vaccinerade mot covid-19. Dit hör till exempel Växjö kommun, och liknande beslut är på väg att genomföras i Kalmar kommun. Även Region Kronoberg och Region Blekinge har infört krav på att nyanställda är vaccinerade”, skriver Chatrine Pålsson Ahlgren och Madeleine Rosenqvist.

Foto: Freepik

De fortsätter:

”Syftet med åtgärden är att öka tryggheten för medborgarna. Inte minst bland äldre finns en befogad oro för smitta i kontakter med vård och omsorg. Invånarna bör kunna vara trygga med att den personal som kommer nära dem är vaccinerad mot covid-19. Även om vaccin inte ger ett hundraprocentigt skydd är det en av de viktigaste åtgärderna mot smittspridning.”

”Krav på att anställda ska vara vaccinerade har tidigare setts som juridiskt komplicerade, men nu har alltså flera offentliga arbetsgivare visat att möjligheten finns. Folkhälsomyndigheten påpekar också att arbetsgivare har ett generellt ansvar att motverka spridning av smittsamma sjukdomar på arbetsplatsen, samt att verksamheten utsätts för mindre påverkan i samband med epidemier och utbrott om personalen inte smittas. All personal som arbetar nära patienter och omsorgstagare rekommenderas vaccination mot covid-19.”

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS