Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KD undrar varför det är så krångligt att betala för sjukhusparkeringarna: ”Diskriminerande”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Kristdemokraterna i Region Kalmar län undrar varför det är så krångligt att betala för sjukhusparkeringarna.

”Den som behöver parkera vid ett av länets tre sjukhus måste i dagsläget betala via app. Andra betalningsalternativ, som kort eller kontanter, saknas helt. Detta trots att var tredje person över 76 år inte använder internet, enligt undersökningen Svenskarna och Internet”, skriver partiet.

”För dåligt”

– Det är ingen hemlighet att många av våra patienter och deras närstående är äldre. Jag tycker därför det är för dåligt att regionen försvårar eller rent av utestänger möjligheten för många äldre att kunna nyttja parkeringsplatserna vid sjukhuset. Det är rent av diskriminerande. Vi ska inte kräva att äldre, eller någon annan för den delen, ska ha en viss teknisk utrustning och kompetens för att kunna göra rätt för sig när de besöker sjukhusen, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

På kommande regionfullmäktige ställer Chatrine Pålsson Ahlgren därför en interpellation med ett antal frågor till ansvarigt regionråd Mattias Adolfson (S).

”Vill ha svar”

– Jag vill ha svar på varför man valt ett betalsätt som utestänger äldre patienter och vad han tänker göra för att möjliggöra fler betalsätt. Allra bäst vore det om man fick en parkeringsbiljett med sin kallelse till sjukhuset, därför frågar jag också varför det ska vara så svårt att lösa, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)
Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

Foto: Peter A Rosén

+1
73
+1
5
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS