Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Klagomål på utomhustennisbanorna i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun har fått in ett klagomål på utomhustennisbanorna i staden.

”Alla missköts och förfaller”, skriver personen ifråga i brevet till kommunen.

”Vi har tre utomhustennisbanor i Oskarshamn, vad jag vet om. Alla missköts och förfaller”, skriver personen, som betonar att han vet att kommunen är ansvarig för tennisbanan i stadsparken.

”På sommaren är det faktiskt folk som spelar på den – ofta ungdomar som inte har så mycket tenniskunskaper. Läget på den banan är fantastiskt. Och i och med att frisbeegolfen finns där, så rör sig en hel del folk där. Mycket trevligt område.”

“Skrattar och pratar skit”

”Det som är mindre trevligt, är att banan bara blir sämre och sämre för varje år. Rötter som växt upp underifrån och nätstolpar som lutar värre än tornet i Pisa. Banan behöver omvårdnad nu (helrenovering)”, skriver personen, som har reagerat på att det alltid snackas om brist på pengar när man ringer till kommunen och påtalar något.

”Men de gångerna som man går in i kommunhuset, så står det alltid en grupp med folk och skrattar och pratar skit. Till det verkar det alltid finnas pengar. Nä, skärpning nu. Ungdomar behöver komma ut och röra på sig. Är området fräscht och trevligt, så kommer folk. Ett årligt underhåll blir ju billigare i längden”, skriver personen.

Kommunen svarar att den har skickat iväg en offertförfrågan gällande omasfaltering av den aktuella banan.

Efter att man har fått in offerten kan man ta ställning till när man kan genomföra en asfaltering och linjering, svarar kommunen.

Kommunen påpekar också att välskötta banor finns att hyra hos Oskarshamns Tennisklubb, OTK.

”Dock är det såklart förenat med en kostnad för den som hyr”, konstaterar kommunen.

“Stora investeringar”

”2020 står vi inför stora investeringar gällande våra utomhusanläggningar. Bland annat utegym till Figeholm och Kristdala, nytt elljus till Kristinebergs elljusspår, för att nämna några. Så att vi inte prioriterar våra utomhusanläggningar håller jag inte med om. Dock håller jag med om att tennisbanan i stadsparken är i dåligt skick. Jag avstår bestämt att ens kommentera din syn på offentliganställda”, skriver Olof Eriksson, anläggningschef vid fritidskontoret, i ett svar till personen ifråga.

Olof Eriksson påpekar också att en renovering av tennisbanan är dyr, vilket innebär att man förmodligen inte kommer att kunna genomföra renoveringen i år.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Tennisbanan i stadsparken i Oskarshamn. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS