KLART: Då arrangeras den populära Hönsbytardagen utanför Berga

KLART: Då arrangeras den populära Hönsbytardagen utanför Berga

2022-01-12 Av av Peter A Rosén

KALVENÄS

Tredje lördagen i maj, 21 maj, anordnas den traditionella Hönsbytardagen i Kalvenäs, utanför Berga.

I söndags träffades intressegruppen som under ett flertal år arrangerat Hönsbytardagen.

Arrangemanget ställdes in både 2020 och 2021 – på grund av pandemin.

Arrangörerna bedömer dock att det kommer att fungera i år – och tredje lördagen i maj är den traditionella Hönsbytardagen.

”Det känns väldigt roligt att vi nu kan komma i gång igen”

SIMON ANDERSSON, HUVUDANSVARIG

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan komma i gång igen. Det här är en viktig händelse i Berga, som lockar många besökare och ger föreningar, företag och personer – med olika hobbyverksamheter – möjlighet att visa och sälja sina produkter, säger Simon Andersson, huvudansvarig som har funnits med under alla år.

Att ha några hobbyhöns i sin villaträdgård har blivit alltmer populärt – egna ägg på frukostbordet känns lite speciellt, konstaterar Simon Andersson.

”Det brukar nästan vara lite strid om de höns och kycklingar som finns att köpa”

SIMON ANDERSSON

– Det brukar nästan vara lite strid om de höns och kycklingar som finns att köpa – eftersom efterfrågan ofta är större än tillgången, säger han.

– Jag kommer att finnas här och sälja plantor som jag dragit upp själv och fröer som jag samlat. Jag och min man driver Lyckans trädgård och det här blir en möjlighet att marknadsföra vår handelsträdgård även till dem som bor en bit ifrån Berga, säger Katarina Nyberg.

– Jag tycker att det här ska bli roligt och spännande. Det är första gången som vi är med och genomför detta sedan vi köpte gården, där jag och min fru driver företaget Kalvenäs kött, säger Björn Lennartsson.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: