Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: De bildar ny politisk majoritet i Region Kalmar län

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet bildar en ny majoritet i Region Kalmar län.

”Region Kalmar län får därmed en ny stark majoritet som kan se till att ta ansvar för regionen under en orolig tid. Med Putins pågående invasionskrig i Ukraina, en världsekonomi i gungning och fortsatt ovissa pandemiska förutsättningar behövs ett tydligt och målmedvetet ledarskap”, skriver de tre partierna i ett pressmeddelande på fredagen.

– Det känns oerhört bra att vi idag kan berätta att S–C–V-majoriteten skapas. Det här är en stabil majoritet för hela Region Kalmar län som står upp för grundläggande och anständiga värderingar.     Varje dag kommer vi att arbeta för att stärka Region Kalmar län, säger Angelica Katsanidou (S).

”Tillsammans har S–C–V-majoriteten kommit överens om ett särskilt fokus på ett antal områden. Dessa är ekonomin, tillgängligheten, medarbetarna, den nära vården, den gröna omställningen och att hela länet ska leva och utvecklas”, skriver de tre partierna.

– Vårt arbete i S–C–V-majoriteten kommer att präglas av jämställdhet, hållbarhet och ansvarstagande och utifrån det ser vi våra fokusområden som särskilt viktiga. Länsborna får nu en stark majoritet som kan se till att ta ansvar för hela vårt avlånga län, säger Karin Helmersson (C).

– Vi befinner oss i ett allvarligt läge – men tillsammans är våra partier beredda att möta de utmaningar som Region Kalmar län står inför och samtidigt ta nästa steg in i framtiden. Vi kommer att arbeta öppet och engagerat för att varje dag göra vår region lite bättre, säger Lena Granath (V).

Foto: Socialdemokraterna/Centerpartiet/Vänsterpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS