Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: De fyra allianspartierna fortsätter att styra Mönsterås kommun tillsammans

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS KOMMUN

Allianspartierna – Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna – fortsätter att styra Mönsterås kommun tillsammans.

Det skriver kvartetten i ett pressmeddelande på torsdagen.

De utvecklar sina tankegångar på en pressträff vid kommunhuset på fredagsförmiddagen.

”Inför valet var vi, samtliga allianspartier, tydliga med att vi sökte väljarnas förtroende för ett fortsatt alliansstyre i Mönsterås kommun. Som största partigrupp fick vi det förtroendet av väljarna med 21 mandat i kommunfullmäktige. Det innebär att vår inriktning i diskussionerna hela tiden har varit att uppfylla vårt löfte till väljarna om ett fortsatt alliansstyre. Tyvärr innebär inte valresultatet att vi har egen majoritet – utan vi kommer att leda kommunen utifrån att vi är största partigrupp”, skriver partierna i pressmeddelandet.

”God dialog”

”En stor del av Sveriges kommuner har styrts i minoritet under den gångna mandatperioden och många kommer säkert att göra det även den här. Vi avser att precis som tidigare ha en god dialog med alla partier i kommunen och i stor utsträckning verka för samförståndslösningar på våra gemensamma samhällsproblem.”

På måndag kväll är det mandatperiodens första sammanträde i kommunfullmäktige. Då görs bl.a. valen till kommunfullmäktiges presidium. Alliansens förslag till ordförande i fullmäktige kommer att vara Jens Robertsson (C)”, skriver C, KD, M och L.

Jens Robertsson (C), fullmäktiges ordförande i Mönsterås kommun, håller ett anförande på ett fullmäktigemöte
Jens Robertsson (C), Foto: Peter A Rosén

– Alliansen har haft ett gott samarbete under många år som varit bra för Mönsterås kommun. Jag ser fram emot det fortsatta samarbetet under mandatperioden och hoppas att vi ska kunna fortsätta utveckla hela kommunen, säger Anders Johansson (C).

Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås kommun.
Anders Johansson (C). Foto: Peter A Rosén

– Vi kristdemokrater är glada att vi kan fortsätta med alliansarbetet i Mönsterås kommun. Vi kommer jobba vidare med våra gemensamma frågor men även driva KD:s hjärtefrågor som bland annat handlar om barn och unga samt äldre och trygghet säger Madeleine Rosenqvist (KD).

Madeleine Rosenqvist (KD)
Madeleine Rosenqvist (KD). Foto: Peter A Rosén

– Vi i Moderaterna har ingått ett ”nygammalt” allianssamarbete efter en tids diskussioner. Alliansen har varit ett begrepp sedan 80-talet och vi har arbetat för kommuninvånarnas bästa. Nu ser vi fram emot att fortsätta arbetet tillsammans. Tidigare har vi haft en god dialog med övriga partier och det ser jag fram emot att kunna ha även i fortsättningen. Vi i Moderaterna förordar Jens Robertsson som ordförande i Kommunfullmäktige, han har tidigare gjort ett fantastiskt bra jobb säger Åsa Ottosson (M).

Åsa Ottosson (M)
Åsa Ottosson (M). Foto: Peter A Rosén

– Liberalerna ser fram emot en ytterligare en mandatperiod med allianssamarbete, så vi kan fortsätta att jobba för att Mönsterås kommun ska vara en bra plats att leva och bo i, säger Torbjörn Uddén (L).

Torbjörn Uddén (L), Mönsterås
Torbjörn Uddén (L). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS