Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: En av kvalhjältarna från 2019 återvänder till IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Forwarden Filip Sveningsson – en av kvalhjältarna från 2019 – återvänder till IK Oskarshamn.

Det handlar om ett tvåårskontrakt, skriver IKO på sin hemsida på torsdagen.

”Kan göra det igen”

– Vi har gjort det en gång och kan göra det igen. Det känns jättebra att komma tillbaka till Oskarshamn och jag har bara bra minnen från min tid där, både i stan och klubben. Jag har burit med mig den familjära känslan som finns i och runtomkring klubben, säger Filip Sveningsson i ett pressmeddelande.

Förra året fick han vara med om ett SHL-avancemang för andra gången i karriären – den gången tog Modo klivet upp från Hockeyallsvenskan.

”Skulle vara häftigt”

– Det är en drivkraft och det skulle vara häftigt att göra det en tredje gång. Vi ska sikta högt och det är en drivkraft att ta sig tillbaka. Jag blev glad när Oscar (sportchefen Alsenfelt) hörde av sig och visade intresse. Även om jag inte var i Oskarshamn så länge så känns det lite som hemma. Det är en plats jag är trygg på och som jag känner att jag kan utvecklas ytterligare på, säger Filip Sveningsson.

”Rejäl uppsida”

– Filip är en kille som vi inte sett botten på, där finns en rejäl uppsida, på en redan bra hockeyspelare, som vi tror vi tillsammans kan nå. Han har gjort resan innan och visade tydligt att det är i Oskarshamn han vill spela, säger Oscar Alsenfelt.

Filip Sveningsson gjorde 27 poäng (15 mål) på 43 grundseriematcher i IKO under säsongen 2018–2019. Sedan blev det fyra målgivande passningar i kvalet (tolv matcher) som slutade med avancemang till SHL.

25 år i sommar

2019–2020 gjorde han 29 SHL-matcher i IKO (två mål och två målgivande passningar) – sedan gick flyttlasset till Modo och Örnsköldsvik, efter en mellanlandning i Tingsryd.

Efter tre säsonger i Modo gick Filip Sveningsson, som fyller 25 år i juli, till BIK Karlskoga inför den här säsongen.

Där blev det 17 poäng (åtta mål) på 39 grundseriematcher – samt sex poäng (ett mål) i slutspelet.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
24
+1
0
+1
2
+1
3
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS