Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

KLART: En sådan omklädningskur får vinterbadarna i Vånevik av Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VÅNEVIK/OSKARSHAMN

På bilden härintill ser du – inte en busskur…

Det är en rökkur som Scania har skänkt till Oskarshamns kommun.

Den står vid motionsspåret i Kristineberg. Vånevik kommer att få en likadan – och den ska fungera som vindskydd för vinterbadarna.

Elljusspår i Oskarshamn
Det är inte en busskur, det är en gammal rökkur från Scania som numera står vid motionsspåret i Kristineberg, Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Det innebär att medborgarförslaget om ett vindskydd för vinterbadarna i Vånevik bifölls i bildningsnämnden (därmed är ärendet avgjort, medborgarförslag stannar i nämnderna om de bara berör en nämndverksamhet).

– Vi sätter upp ett vindskydd, med frostat glas, i Vånevik – och tanken är att vi ska använda oss av en av de gamla rökkurerna som kommunen har fått av Scania. Vi har några över, som inte används i våra motionsspår. Exakt plats kommer medborgarförslagsställarna att få vara med och resonera om tillsammans med fritidsförvaltningen. Sedan återstår det att se var vi får bygglov, säger Anton Sejnehed (S), som är ordförande i bildningsnämnden.

Bildningsnämnden har även reviderat riktlinjerna för vinterbadplatser, vilket innebär att Vånevik är en av vinterbadplatserna i Oskarshamns kommun från och med den kommande säsongen – tillsammans med Bråbo och Havslätt i Oskarshamn.

– Sedan är det fritt fram för alla att vinterbada var man vill – men på de här tre badplatserna ser vi till att det finns vissa saker, som stege, livräddnings- och säkerhetsutrustning med mera, som gör att det känns tryggt och säkert. Men vi kommer inte att åka dit och ploga och snöröja, säger Anton Sejnehed.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS