Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Här är namnen på Moderaternas fullmäktigelista inför valet i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Under en nomineringsstämma på måndagskvällen spikade Moderaterna i Oskarshamns kommun fullmäktigelistan inför valet i höst.

Många medlemmar var på plats under nomineringsstämman/årsmötet, berättar partiet i ett pressmeddelande på tisdagen.

Till kretsordförande för Moderaterna Oskarshamn valdes Lars Engsund, som även är nummer två på Moderaternas riksdagslista.

Till övriga styrelseposter utsågs Rolf Lindström (vice ordförande), Carina Lind, Tomas Petersson, Robin Hanzl, Berndt Karlsson och Emil Jörgensen.

”Det känns oerhört tryggt att lämna över ordförandeklubban till Lars Engsund – han är en handlingskraftig person som har mycket sunda åsikter”

LUCAS LODGE


– Det känns oerhört tryggt att lämna över ordförandeklubban till Lars Engsund – han är en handlingskraftig person som har mycket sunda åsikter som kommer att hjälpa Oskarshamnsmoderaterna framåt i rätt riktning, säger Lucas Lodge.  

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun.
Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

I direkt anslutning till årsmötet hölls en nomineringsstämma till kommunlistan.

Nomineringskommittén hade innan stämman utsett 17 så kallade presentationskandidater som hade genomfört en kort personlig presentation för medlemmarna. På nomineringsstämman fick medlemmarna rangordna presentationskandidaterna efter omröstning. Medlemmarna gav Lucas Lodge förtroendet att inta toppositionen på kommunlistan, som för övrigt innehåller en hel del nya spännande namn – blandat med mer rutinerade kommunpolitiker. Toppkandidaterna på Moderaternas kommunlista rangordnades efter votering bland medlemmarna enligt följande:

 1. Lucas Lodge
 2. Rolf Lindström
 3. Connèelia Lundin
 4. Emil Jörgensen
 5. Ylva Alexandersson
 6. Lotta Pernius
 7. Stefan Pettersson
 8. Berndt Karlsson
 9. Robin Hanzl
 10. Pasquale Razzano
 11. Catharina Sabelström
 12. Claes Thunberg
 13. Kerstin Möller
 14. Joel Rönnfjord
 15. Abdi Diirdhe
 16. Gudrun Gustavsson
 17. Per Öhrsta

– Jag är förstås hedrad över att jag har förtroendet att vara förstanamn på vår valsedel – speciellt när man ser på hur kompetenta personerna som jag delar listan med är. På listan har vi många som har varit aktiva under den här mandatperioden – och den erfarenheten vi har samlat på oss under dessa fyra år kommer vi att ha stor nytta av under nästkommande mandatperiod. Lägger man sedan till de nya och friska inspelen från de nya namnen så tror jag att vi har ett vinnande koncept, säger Lucas Lodge.

Platserna 18 till 36 på kommunvalsedeln fastställdes på nomineringsstämman i enlighet med nomineringskommitténs förslag. Stämmopresidiet, med stämmoordförande Tomas Petersson i spetsen, förklarade därefter årsmöte och nomineringsstämman för avslutad.

– Jag är glad över att medlemmarna ger mig förtroendet att leda Moderaterna i Oskarshamn och jag tycker att vi har fått en bra mix med duktiga moderater på vår kommunlista, det lovar gott inför höstens val, säger Lars Engsund.

Lars Engsund och Lucas Lodge. Foto: Rolf Lindström
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS